Willemijn Verkaik speelt binnenkort 1000ste Wicked voorstelling

Willemijn Verkaik speelt op 21 juni aanstaande haar 1000ste voorstelling in de rol van Elphaba in de musical Wicked. Ze is de eerste musicalactrice in Europa die deze rol zo vaak heeft gespeeld. Willemijn was eerder al te zien in de rol van Elphaba in Stuttgart en in Oberhausen en vanaf 6 november 2011 speelt zij de rol in Nederland. Onlangs werd Willemijn uitgeroepen tot Wicked Personality 2011 en won zij tijdens de Musicalworld Awards de award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

“Het is echt ongelooflijk dat ik nu al mijn 1000ste voorstelling speel. De tijd is snel gegaan. Het is en blijft voor mij echt een droomrol waarin je als actrice en zangeres steeds wordt uitgedaagd”, aldus Willemijn Verkaik. 

Wicked ging op 6 november 2011 in première en is tot eind oktober exclusief in het AFAS Circustheater in Den Haag te zien. Inmiddels zijn er voor Wicked in Nederland al ruim 500.000 kaarten verkocht. 

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Wicked is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag. Met onder anderen Willemijn Verkaik, Chantal Janzen, Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies