Barrie Stevens verzorgt choreografie voor De Jantjes

Vandaag maken producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf met trots bekend dat Barrie Stevens de choreografie verzorgt  voor de musical ‘De Jantjes’. Hans Cornelissen; “Het is geweldig dat Barrie na z’n zware behandeling zich nu zo goed voelt en dat hij bij ons de choreografie van ‘De Jantjes’ kan doen. De repetities starten eind juli. Ik heb er een maand geleden uitgebreid met hem over gesproken en afgesproken te wachten hoe hij zich zou voelen na z’n vakantie in Griekenland. Hij kwam gisteren terug en voelt zich prima. We hebben de knoop afgelopen week, notabene op zijn verjaardag, doorgehakt. Hij maakte eerder een fantastische choreografie voor onze versie van ‘Cabaret’. En Barrie is bij uitstek geschikt. Hij kent, mede via z’n ex Leen Jongewaard, de stijl en de Amsterdamse sfeer heel goed. En bovendien kennen hij en Willeke elkaar ook al tientallen jaren. ‘De Jantjes’ loopt overigens fantastisch in de voorverkoop en zit bij de top van de best verkopende voorstellingen”.

De Jantjes
Als musical was ‘De Jantjes’ voor het eerst te zien in 1920 en was van meet af aan een absolute publiekslieveling . Amsterdamse evergreens als In de Jordaan, Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt losgesmeten en Dat Benne De Jantjes omlijsten een karakteristiek verhaal. Prominente artiesten als Louis Davids, Johnny Jordaan en Ramses Shaffy waren eerder te zien in ‘De Jantjes’.

Het verhaal
‘De Jantjes’ speelt zich af in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw. In het café van Tante Piet, waar de zwervende straatmuzikanten Na Druppel en De Mop hun dagelijkse borreltjes halen, zijn misleiding en misverstand in verschillende relaties aan de orde van de dag. Mooie Leendert wil iets met Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. Dat leidt tot fikse ruzies tussen Dries en Leendert, waarbij iedereen betrokken raakt. Ook de vrienden van Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon gaat het niet voor de wind. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden, ruzies en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug, zonder Blauwe Toon. Er is echter nogal wat veranderd.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies