Lelies grote winnaar Vlaamse Musicalprijzen 2012

De uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen 2012, op 18 juni in Capitole Gent, was echt spannend.  Vier musicals hadden nagenoeg evenveel nominaties: Lelies van Judas Theaterproducties kreeg 6 van de 10 nominaties en behield deze eerste positie ook bij de uiteindelijke prijzenverdeling.

Lelies kreeg de titel voor Beste Musical van het voorbije seizoen en kon daarnaast ook vier andere prijzen naar zich toe trekken: Beste Regie (Martin Michel), Beste Mannelijke Bijrol (Leendert De Vis), Beste Aanstormend Talent (Matthew Michel) en ook Beste Inhoudelijke Prestatie (Sam Verhoeven voor de partituur ‘Lelies’).

Domino, de musical en Marguerite S. volgden Lelies op de voet met elk 5 nominaties maar enkel Marguerite S. , de eerste nieuwe creatie van Musical van Vlaanderen, kreeg prijzen aan de meet. Amaryllis Uitterlinden kreeg de prijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Harry De Neve kreeg de prijs voor Beste Creatieve Prestatie voor zijn digitale scenografie.

Lucas Van den Eynde won een titanenstrijd en kon de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de wacht slepen voor zijn rol als Tevje in Fiddler on The Roof, de familiemusical van Musical van Vlaanderen die ook de prijs voor Beste Ensemble won.

In de categorie Beste Vrouwelijk hoofdrol moesten Deborah De Ridder (Domino) en  Marilou Mermans (Marguerite S.) dan weer de eer laten aan de Nederlandse Marjolein Teepen  die de prijs won voor haar vertolking van Scaramouche in We Will Rock You (VMMa/Stage Entertainment).

Domino, de musical (VMMa/vtm) wist geen nominaties te verzilveren maar ging toch aan de haal met de felbegeerde Radio 2 publieksprijs. Bohemian Productions won twee jaar geleden reeds de musicalprijs voor Beste Amateurproductie en mocht deze ook dit jaar in ontvangst nemen voor hun productie ‘Passing Strange’.

Lotje (Jeugdtheater Ondersteboven), De Producers (Musical van Vlaanderen) en Ramses (Albert Verlinde Entertainment) vielen buiten de prijzen. Deze glamoureuze musicalavond werd voor de tweede jaar op rij georganiseerd door Musical van Vlaanderen.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies