Mijlpaal voor Willemijn Verkaik in Wicked

Willemijn Verkaik beleefde donderdagavond haar duizendste voorstelling als Elphaba in de musical Wicked. Tijdens een extra lange staande ovatie kreeg ze een grote bos bloemen uit handen van goede vriendin Pia Douwes, die speciaal voor deze gelegenheid over kwam vliegen uit Duitsland. “Soms zijn er van die rollen die iemand op het lijf geschreven staan. Dat is wat Elphaba is voor jou”, aldus Pia Douwes.

Ze vervolgt: “Ik weet nog goed dat ik bij je aller eerste voorstelling was in Stuttgart en helemaal werd weggeblazen door jouw fantastische stem. Ik weet zeker dat je toen niet had kunnen vermoeden dat je de voorstelling duizend keer zou gaan spelen. Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je niet nog duizend voorstellingen moet doen want er liggen nog een heleboel prachtige rollen voor je in ’t verschiet.”

Willemijn begon haar carrière als Elphaba in 2007, toen ze de rol vertolkte in de Duitse productie van Wicked in Stuttgart. In 2010 speelde ze de rol in Oberhausen en sinds het najaar van 2011 schittert ze als de boze heks van het westen in de Nederlandse versie in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies