Albert Verlinde Entertainment brengt theaterversie ‘De Kleine Blonde Dood’

Vandaag is bekend geworden dat Albert Verlinde Entertainment een muzikale theaterversie van het beroemde boek van Boudewijn Buch, ‘De Kleine Blonde Dood’ naar de Nederlandse theaters brengt. De voorstelling is vanaf najaar 2013 in heel Nederland te zien en wordt gemaakt door Peter de Baan en Dick van den Heuvel die ook verantwoordelijk waren voor de succesvolle muzikale voorstelling ‘Ramses’.

‘De Kleine Blonde Dood’ is het meest succesvolle boek (1985) van schrijver/dichter Boudewijn Büch die tien jaar geleden overleed. Het boek werd in 1993 zeer succesvol verfilmd door Jean van de Velde, met Antonie Kamerling in de hoofdrol. Albert Verlinde is bijzonder trots dat zijn bedrijf de rechten voor ‘De Kleine Blonde Dood’, met goedkeuring van de familie van Boudewijn Buch en de uitgeverij van het boek heeft verkregen. Binnenkort zal het entertainment bedrijf
de acteurs bekendmaken.

Boudewijn is een jonge veelbelovende schrijver met een heftig en wild leven. Bij een nachtelijke ontmoeting met een van zijn vroegere leraressen Mieke, verwekt hij bij haar een kind. In eerste instantie wil hij niets van het kind weten, maar wanneer hij ontdekt dat Mieke niet goed voor het kind is, neemt hij het jongetje Micky in huis. Daardoor komt zijn hele leven op zijn kop te staan, als Micky ook nog ziek wordt, wordt Boudewijn abrupt volwassen. ‘De Kleine Blonde Dood’ is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid. Een monument voor een kleine,
gestorven jongen.

De muzikale theaterversie van ‘De Kleine Blonde Dood’ is vanaf najaar 2013 in de Nederlandse theaters te zien.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies