Halsema is weer springlevend

Eind 2010 speelde Marijn Brouwers al een aantal werkvoorstellingen van “Beste Meneer Halsema”. Nu is het tijd om het grootser aan te pakken: tot en met december is de voorstelling – uitgebreid en verbeterd – te zien in 40 theaters door heel Nederland.

Wat: Première Beste Meneer Halsema
Wie: Marijn Brouwers, Marc-Peter van Dijk
Waar: Bellevue, Amsterdam
Wanneer: 24 juni 2012
Door: Neeltje Knaap

Frans Halsema. Hij is al sinds 1984 niet meer onder ons, maar zijn werk is tijdloos en nog altijd actueel. “Voor haar”, “Zondagmiddag Buitenveldert” en uiteraard “Vluchten kan niet meer” (duet met Jenny Arean); nummers die nog altijd in de Top 2000 staan. Hij was o.a. zanger, cabaretier bij Lurelei, en ook stond hij twee jaar in de Annie M.G. Schmidtmusical “En nu naar bed”.  Een veelzijdig man.

Marijn maakt met zijn voorstelling een zeer persoonlijk eerbetoon aan het leven en repertoire van Halsema, wiens werk het verdient om herinnerd te worden. Hij schreef brieven aan hem; brieven waarvan hij weet dat Frans ze nooit zal lezen. In deze brieven: anekdotes over zijn jeugd en overpeinzingen over het leven. Hij vraagt zich onder meer af of zij vrienden geweest zouden kunnen zijn.

De veelzijdigheid die Halsema had, vind je ook terug in Marijn Brouwers. Hij schreef zelfs nieuwe nummers voor de show, die volledig opgingen in de rest van het repertoire, wat als een groot compliment beschouwd kan worden. En of de liedjes nu klein en ingetogen (Van Eeghenstraat, Voor haar), ofwel uitbundig en groots (Springlevend, Laatste Tango) zijn, de soepele stem van Brouwers kan het allemaal aan. Door de tijdloosheid van de nummers en ook dankzij de pianobegeleiding van Marc-Peter van Dijk en regie van Ruut Weissman is “Beste Meneer Halsema” een hedendaags en bijzonder programma geworden, dat volle zalen verdient.

De vraag of Halsema en Brouwers vrienden geworden zouden zijn, valt natuurlijk moeilijk te beantwoorden. Wél denk ik dat Halsema, mocht hij nog geleefd hebben, behoorlijk trots in de zaal zou hebben gezeten.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies