Musical Kiss me Kate in Theater M-Lab

Van 31 oktober t/m 12 november 2012 is in Theater M-Lab de musical Kiss me Kate te zien. Deze musical van Cole Porter met muzikale hoogtepunten als WunderbarSo In Love en Too Darn Hot won veel prijzen waaronder Tony Awards voor Beste Musical en Beste Muziek. Daniël Cohen bewerkt de musicalklassieker uit 1948 voor M-Lab tot een eigentijdse versie. Hij neemt tevens de regie voor zijn rekening.

Het tijdloze verhaal van Kiss me Kate gaat over een hevige liefdesrelatie tussen man en vrouw. De M-Lab versie vertelt over een componist die na een serie flops nog één keer zijn oude successen probeert te evenaren. Hij wil een bewerking maken van Shakespeare’s stuk Het temmen van de Feeks en nodigt een jonger acteurskoppel uit om bij hem en zijn vrouw alvast wat teksten door te lezen en nummers te zingen. Wat begint als een onschuldig theaterspel wordt langzamerhand ernst, als de verborgen spanningen tussen de twee echtlieden naar boven komen borrelen. Maar ook Fred en Patricia, het jongere stel, blijken meer dan genoeg geheimen te verbergen achter hun welverzorgde buitenkant.

De cast bestaat uit Wim van den Driessche (Les Misérables, Next to Normal) en Frédérique Sluyterman van Loo (Cabaret, Urinetown) als het oudere koppel. De talenten Na-Young Jeon (Miss Saigon) en Guus Bok (Home Again) geven gestalte aan het jongere stel, beide studeren op dit moment af aan de muziektheateracademie van Codarts, Rotterdam.

De muzikale leiding van Kiss me Kate is in handen van Maarten De Splenter. Pim Veulings neemt de choreografie voor zijn rekening. M-Lab leerde deze ambitieuze jonge choreograaf kennen tijdens de Choreografen Pitch, afgelopen april in M-Lab, waar hij liet zien dat hij zowel de taal van moderne dans als die van musical verstaat door de Broadway jaren 50 stijl te combineren met hedendaagse dansstijlen.

Vijf jaar M-Lab

In seizoen 2012-2013 bestaat M-Lab vijf jaar. Voor de programmering van dit jubileumseizoen laat het laboratorium voor musicaltheater zich inspireren door de grote toneelschrijver William Shakespeare. Van origine bevatten zijn toneelstukken talrijke gezongen fragmenten en er is bijna geen toneelstuk dat niet ooit bewerkt is tot opera. Toch diende zijn werk slechts een enkele keer eerder ter inspiratie voor musical. West Side Story (gebaseerd op Romeo en Julia) is daarvan het bekendste voorbeeld en Kiss me Kate is gebaseerd op Het temmen van de Feeks. Op het programma staat ook nieuw, in M-Lab ontwikkelt Nederlands repertoire. M-Lab laat hierbij makers en uitvoerenden uit de verschillende theaterdisciplines als toneel, opera, muziektheater, kleinkunst, pop en dans samen smelten met musical. De universele thema’s en muzikaliteit van Shakespeare’s taal spreken een breed publiek aan. In zijn tijd werden de stukken ook gelezen en aanschouwd door alle lagen van de bevolking: van boeren tot Queen Elizabeth.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies