Internationale versie ‘Cats’ volgend jaar te zien in België

De musicalklassieker ‘CATS’ komt naar de Belgische kust in de zomer van 2013. In de periode van 30 juli t/m 18 augustus 2013 zullen tientallen muzikale katten het Kursaal overnemen. In mei 1981 vond de premiere van ‘CATS’ plaats op het Londense West End. Het bleek het begin van een triomftocht die nu, meer dan 30 jaar later, nog steeds niet ten einde is. Inmiddels hebben meer dan 50 miljoen (!) mensen in meer dan 20 landen de productie gezien.

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud:het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

‘CATS’ is niet alleen de langstlopende musical op West End, maar tevens de musical met de meeste voorstellingen op Broadway én de langst tourende productie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1983 won de Broadway productie maar liefst 7 Tony Awards, de ‘Oscar’ voor musicals, waaronder die voor beste musical. De beroemde hitsong ‘Memory’ is inmiddels door meer dan 170 artiesten gecoverd , van Barry Manilow tot Barbra Streisand. In Februari 2013 gaat een fonkelnieuwe Engelstalige tourende show in premiere. Deze Engelstalige en in het Nederlands en Frans ondertitelde productie beleeft zijn Belgische première op 30 juli 2013 in het Kursaal in Oostende.

Geen enkele andere musical biedt al meer dan 30 jaar zoveel energie en spektakel. De show boeit toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen.?’CATS’ bestaat uit een cast en crew van maar liefst 52 artiesten en technici die zorgen voor een kleurrijke explosie van energie op het podium. Al meer dan 30 jaar lang verlaat het publiek razend enthousiast het theater. Boek nu voor de beste plaatsen en beleef het volgende zomer zelf in Oostende.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies