5 vragen aan Sandor Stürbl over Peter Pan

Op 18 juli vond de presentatie van Peter Pan – The Never Ending Story plaats in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. De productie van Music Hall zal in enkele Europese steden te zien zijn. Musical Reports sprak met Sandor Stürbl die de titelrol zal vertolken in muzikale voorstelling van Peter Pan!

Wat verwacht je van deze musical?

‘We zitten nu in de repetitieperiode. Ik weet al een aantal van de liedjes die ik mag gaan zingen en als ik alle stunts zie die gedaan worden,  ben ik heel enthousiast over deze musical. Het gaat denk ik echt een geweldig spektakel worden.’

Had je van tevoren al het idee dat deze show zo groots zou worden?

‘Ik had het gehoopt, tijdens de auditie kreeg ik steeds meer het idee over hoe groot het echt wordt. Ik wist wel dat het een arenatour zou worden, dus dat het niet een ‘gewone musical’ in het theater zou worden. Maar de omvang van deze productie was me al snel duidelijk.’

Als je voor deze rol mee had moeten doen met een ‘Op zoek naar’, had je het dan gedaan?

‘Ja dat denk ik wel, dat had ik wel aangedurfd. Ik vond het namelijk ook heel leuk en leerzaam (Sandor was één van de 11 finalisten van op zoek naar Zorro). Er zijn veel vooroordelen over dat soort programma’s, het was leuk om gewoon een aantal keer auditie te doen en dan de rol te krijgen.’

Je was er redelijk snel uit bij op zoek naar Zorro, is het dan een soort voldoening om daarna deze grote hoofdrol toch te krijgen?

‘Het is fijn dat je uiteindelijk krijgt waar je voor werkt en waar je het voor doet. Ik was toen wel echt teleurgesteld. Maar als snel daarna mocht ik 2x op met de hoofdrol in We Will Rock You. Daar kon ik mijn teleurstelling van me af spelen en zingen, dat was echt heel fijn.’

Er zijn best een aantal grote musicals die op dit moment niet echt goed lopen. Denk je dat deze musical het beter gaat doen wat verkoop betreft en zo ja waarom?

‘We staan met deze show maar een korte tijd op plaatsen en in landen. We spelen niet een hele maand achter elkaar op een plaats (met uitzondering van Londen). Andere producties spelen vaak een maand achter elkaar in de zelfde regio en moeten dan een maand lang de zaal zien vol te krijgen. Bij ons moeten dus meer mensen in korte tijd naar de show komen, waardoor de kans groter is dat de zaal ook vol zit. Ook is het zo dat bij de meeste musicals je in een zaal gaat zitten en gaat kijken naar de show. Bij ons duik je midden in het verhaal en gebeurt er van alles om je heen. Er gaan dieren rondvliegen in de arena en er zijn veel stunts in de show. Ook is het voor mensen die vaak naar musicals gaan ook leuk om een keer in het Ziggodome te zitten i.p.v. in een gewoon theater. Het is toch anders. Dat zie je bij bijvoorbeeld Soldaat van Oranje ook.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies