Alexandra Alphenaar solo te zien in Christiane F.

Alexandra Alphenaar zal vanaf dit najaar te zien zijn als Christiane F. in de gelijknamige voorstelling.  De voorstelling gaat over het uitzichtloze leven van een verslaafd vijftienjarig meisje in Berlijn eind jaren zeventig, dat moet tippelen om aan geld voor heroïne te komen. Geïnspireerd op dit boek maakt Jörgen Tjon a Fong hier een hedendaagse voorstelling van. Christiane F. is een unieke samenwerking tussen producent Henrike van Engelenburg en theatergroep Urban Myth.

Alexandra is in 2004 afgestudeerd aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Alexandra speelde in de voorstelling Driestuiversopera en in de rockoperaRen Lenny Ren van Acda en de Munnik. In 2005/2006 zong zij in het ensemble van de musical Turks Fruit.  Verder was zij te zien in het toneelstukLiefde is kouder dan de dood, speelde zij Sally in de musical Route 66 en was zij in 2009/2010 te zien als Liesl in The Sound of Music. Zij speelde Emma Fairfax in de musical Dokter Dolittle en afgelopen seizoen had zij één van de hoofdrollen in de musical van Dick van den Heuvel Nightmare, de eerste Hollandse Horrormusical. Tussen 2008 en 2010 was Alexandra Alpenaar Ronja Huygens in Goede tijden, slechte tijden.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies