Nieuwe Nederlandse musical STRAF te zien in Ostadetheater

Op dinsdag 11 september 2012 speelt de nieuwe en oorspronkelijk Nederlandse musical STRAF haar eerste voorstelling in een reeks van zes in het Ostadetheater in Amsterdam. De makers, Brian Lo sin Sjoe en Joos van Leeuwen, wonnen met de plannen voor STRAF vorig jaar de Frank Sanders Musicalbeurs. Met deze financiële bijdrage van Stichting Tekstpierement hebben zij de gelegenheid gekregen hun plannen verder uit te werken en daadwerkelijk te verwezenlijken.

STRAF is een snelle, eigentijdse musical vol nieuwe muziek, humor, drama, dans en tieners die constant met seks, identiteit en image bezig zijn. Het verhaal speelt zich af op een elitaire school in Amsterdam, waar kinderen van succesvolle ‘nieuwe Nederlanders’ worden klaargestoomd voor de beste universiteiten. Vijf jongeren met roots in verschillende continenten en culturen, die alles behalve aandacht van hun ouders krijgen, moeten een dag op school nablijven. Als straf moeten ze van de gefrustreerde directrice een essay schrijven over wie ze denken te zijn. Op het eerste oog lijken de jongeren totaal niets met elkaar gemeen te hebben, maar gedurende hun straf ontdekken ze een gemeenschappelijke vijand en… elkaar.

STRAF is geïnspireerd op de hitfilm The Breakfast Club. De repetities voor deze bijzondere productie beginnen op maandag 27 augustus. De cast bestaat uit Saskia Egtberts, Max Himmelreich, Selmar Jurian, Marjolein Romeijnders, Evan Schouten en Maureen Tauwnaar. De regie is in handen van Brian Lo Sin Sjoe en Ken Ard. Ard tekent ook voor de choreografie. STRAF is van 11 tot en met 16 september 2012 exclusief te zien in het Ostadetheater in Amsterdam, www.ostadetheater.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies