DeLaMar Theater opent Uitmarkt met Hazes Marathon

Het DeLaMar Theater organiseert op zaterdag 25 augustus een Hazes Marathon. Van 12.00 uur ’s middags tot 00.00 uur middernacht geven verschillende acteurs, zangers en presentatoren een theatrale- of muzikale interpretatie van de nummers van volkszanger André Hazes. Deelnemende artiesten zijn onder meer Martijn Fischer, Freek Bartels, Leo Blokhuis, Maria de Fatima, Brigitte Heitzer, Hadewych Minis, Ruben Nicolai, Kees Prins, Petra Berger en Simone Kleinsma. De Hazes Marathon is een vervolg op de Wie is er bang voor Virginia Woolf?-marathon, een van de grote publiekstrekkers van de Uitmarkt 2011.

De marathon wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai, Leo Blokhuis verzorgt de ‘Hoedje Op, Hoedje Af’-quiz en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stelt bijzonder filmmateriaal ter beschikking. Het publiek kan voor € 3,50 een toegangsbewijs kopen voor deze marathon. Dit kaartje is tevens een tegoedbon van € 3,50, te besteden voor elke voorstelling in het DeLaMar komend seizoen.

De samenstelling van artiesten wisselt per sessie; een originele interpretatie van een nummer van Hazes, wordt afgewisseld met een fadozangeres, een spreker en filmfragmenten over André Hazes. Verschillende acteurs uit de voorstelling Hij Gelooft in Mij, het muzikale verhaal over het leven van André Hazes, maken onderdeel uit van elke marathonsessie. Alle deelnemende artiesten per sessie zijn binnenkort te vinden op www.delamar.nl.

Op 11 november gaat Hij Gelooft in Mij in première in het DeLaMar Theater, alwaar de voorstelling exclusief te zien zal zijn. De regie van Hij Gelooft in Mij is in handen van Ruut Weissman, Kees Prins en Frank Ketelaar zijn verantwoordelijk voor het script.

Uitmarkt in het DeLaMar Theater
Tijdens de Uitmarkt op 25 en 26 augustus organiseert het DeLaMar Theater naast de Hazes Marathon, ook een Wim T. Schippers Special op zondagmiddag. Tussen 12.00 en 18.00 uur geven Wim T. Schippers, Titus Muizelaar en Kees Hulst vier keer een opvoering met als thema ‘Wat doen wij ertoe?’. Elke blok zijn er populair-wetenschappelijke gastsprekers die hun visie op het thema ‘Wat doen wij ertoe’ loslaten. Met o.a. Vincent Icke, Gerard Spong, Frank Visser (rijdende rechter). Aanleiding is dat vanaf 18 september Wuivend Graan, het toneelstuk van Wim T. Schippers uit 2007, langere tijd in het DeLaMar Theater speelt.
Daarnaast zijn er reguliere voorstellingen van King Lear (met op zondagmiddag een speciale Volkskrant-middag) en De Vagina Monologen en ter promotie van deze laatste voorstelling zijn door het hele theater mini-monolgen te zien, uitgevoerd door studenten van de Toneelschool.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies