Musical over het leven van Ike & Tina Turner

Soul Sister, de musical over het leven van Ike & Tina Turner, komt  naar Nederland. De West End productie beleeft op vrijdag 28 december haar Europese première in het World Forum Theater te Den Haag en is daar tot en met 6 januari 2013 slechts veertien keer te zien.

De musical ging 23 augustus jl in première in het Savoy Theatre in Londen en werd vrijwel unaniem uitstekend ontvangen door de Britse pers. Met name Emi Wokoma, die de rol van Tina Turner voor haar rekening neemt, werd alom geroemd voor haar aandeel in de voorstelling. Ook Chris Tummings, die in de huid kruipt van Ike, mag zich op goede pers verheugen.

Het verhaal
Soul Sister the Musical is een liefdesverhaal over twee mensen die, tegen alle verwachtingen in, grote dingen hebben bereikt. Wanneer dit niet had plaatsgevonden in een tijd van racisme en discriminatie was het misschien gelukkiger geëindigd. Dit is helaas niet zo, maar we kunnen nog steeds genieten van de muzikale erfenis van een van de meest creatieve relaties in de geschiedenis van de popmuziek. De nummers spreken voor zich, en als je kijkt naar video opnames van hun concerten zie je de chemie er vanaf knallen.

Soul Sister is een prachtig verhaal met fantastische R&B muziek en natuurlijk ook de geweldige hits “What’s Love Got to Do with It”, “Proud Mary”, “Private Dancer”, “River Deep Mountain High” en natuurlijk “Simply The Best”.

Deze musical is niet een geautoriseerde biografie en pretendeert ook niet het complete levensverhaal van Ike & Tina te bevatten. Het is eenvoudigweg een eerbetoon aan twee iconen van de populaire muziek, verteld met liefde en respect!
Soul Sister the Musical is geregisseerd door Pete Brooks en Bob Easton, waarvan de eerste samen met John Miller de grondlegger is van het project. Ze brengen de productie samen met Bill Kenwright Ltd. in het theater.

Meer informatie is te vinden op www.soulsister-musical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies