Mylène d’Anjou over ‘Wordt u al geholpen?’

Mylène d’Anjou staat vanaf 14 september in de theaters als Mrs. Slocombe in de toneelversie van de Britse serie ‘Are you being served’. Een show die we volgens Mylène niet mogen missen omdat het naar eigenzeggen een wonderlijk leuke voorstelling is waarin je niet meer bijkomt van het lachen als je je mee laat slepen in de humorvolle wereld die ‘wordt u al geholpen?’ heet. Tijd dus voor een interview met de vrolijke cabaretière.

“Ik ben met de serie opgegroeid, vroeger keken wij er thuis naar en vonden het heel grappig, hoewel ik niet begreep wat er zo lollig was aan het ‘poesje’ van mrs.Slocombe. Om me voor te bereiden kijk ik nu veel afleveringen terug op youtube. Daarnaast luister ik goed naar de regisseur en het publiek.

Mrs.Slocombe is toch een icoon, ik wil haar graag goed neer kunnen zetten zodat het publiek naar huis gaat met het gevoel dat ze haar weer even gezien hebben, maar ook dat Molly Sugden met enige tevredenheid op mij neer kan kijken vanuit de hemel.” De televisieserie had haar succes mede te danken aan de droge Britse humor. Mylène is niet bang dat dit door de Nederlandse vertaling verloren gaat. “Ik weet het natuurlijk nog niet zeker, want de 1e try-out moet nog beginnen maar ik heb het gevoel dat het erg goed vertaald en bewerkt is, zodat ook het Nederlandse publiek slap kan liggen om lollige flauwigheden.”

Deze productie is niet de eerste Britse comedy die omgetoverd wordt tot toneelproductie. Eerder werden Britse series als ‘Alo, Alo’ en ‘Schone Schijn’ al  met succes ten tonele gebracht. Volgens Mylène is dat geen toeval: “Ik denk dat de herkenbaarheid een grote rol speelt in het succes van zo’n productie. Mensen herkennen van alles van de TV serie en vinden dat leuk. Verder valt of staat elke theater productie met talent. Als het niet goed gespeeld is kan je nog zo vaak met een goeie klucht op de planken  staan,  als het niet goed getimed is dan heb je als publiek een waardeloze avond.Ik denk ook dat mensen graag een avond naar theater komen om ongecompliceerd te kunnen lachen.

In de voorstelling mogen de medewerkers van het warenhuis Grace Brothers de nieuwe kampeerafdeling testen. Ben je zelf een ervaren kampeerder? “Toen ik nog klein was gingen wij altijd met het hele gezin kamperen. Twee weken naar Frankrijk met de hele auto vol spullen. Heerlijk vond ik dat. Helaas wil mijn vriend niet met een toilet rol op een camping gezien worden dus het is er al jaren niet meer van gekomen.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies