Shakespeare helpt M-Lab de crisis door met ‘Een Wintersprookje’ en ‘Otis’

M-Lab laat zich dit theaterseizoen inspireren door William Shakespeare. Van 21 december tot en met 7 januari staat Een Wintersprookje op het programma. Deze nieuwe familiemusical (8+) is gebaseerd op Shakespeare’s The Winter’s Tale. De teksten zijn van Sytze Schalk, Jan Groenteman componeert de muziek en de regie is in handen van Marije Gubbels. Van 10 tot en met 14 april 2013 is de nieuwe musical Otis te zien in Theater M-Lab, gebaseerd op Othello. De muziek is van Frans Heemskerk. Karina Kroft schrijft de teksten en neemt tevens de regie voor haar rekening.

Hoewel bijna alle toneelstukken van Shakespeare bewerkt werden tot opera, diende zijn werk minder vaak ter inspiratie voor musical. West Side Story (gebaseerd op Romeo en Julia) is daarvan het bekendste voorbeeld. M-Lab voegt daar nu twee Nederlandse musicalproducties aan toe. Beide voorstellingen worden ontwikkeld in M-Lab waar talentvolle makers uit de verschillende disciplines als toneel, opera, muziektheater, kleinkunst, mime en dans samengebracht worden met musical, dit alles onder leiding van Sieta Keizer, artistiek leider van M-Lab.

Naast deze twee oorspronkelijke producties worden in Theater M-Lab op 10 en 17 september tijdens Shakespeare in Concert nummers ten gehore gebracht uit musicals, opera’s en operettes geïnspireerd op zijn oeuvre. Van 31 oktober tot en met 12 november is de musical Kiss me Kate van Cole Porter te zien, gebaseerd op Het temmen van de Feeks.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies