Repetities Theater Terra musical ‘Koning van Katoren’ gestart

Afgelopen week zijn de repetities voor de theatervoorstelling ‘Koning van Katoren’ gestart. Van oktober 2012 tot en met maart 2013 is deze avontuurlijke musical te zien in de Nederlandse theaters. De musical ‘Koning van Katoren’, voor iedereen vanaf 8 jaar, is gebaseerd op het bekende en gelijknamige boek van Jan Terlouw. Het verhaal gaat over de jonge Stach, die koning van het land Katoren wil worden, maar hiervoor eerst een aantal onmogelijke opdrachten moet uitvoeren. De cast bestaat uit Soy Kroon, Dennis Willekens, Babbe Groenhagen, Roos van der Waerden en Christiaan Koetsier. ‘Koning van Katoren’ wordt gemaakt door Theater Terra, onder andere bekend van de voorstellingen ‘Kikker’, ‘Dolfje Weerwolfje’ en ‘De Gebroeders Leeuwenhart’.

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed wordt het land bestuurd door zes ministers, en zij doen niet echt hun best om een nieuwe koning te vinden. Dan is daar ineens de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen en ze geven hem een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden.

Het boek ‘Koning van Katoren’ verscheen voor het eerst in 1971 en 41 jaar later is het verhaal nog steeds populair. Het boek leverde Jan Terlouw onder andere een Gouden Griffel op. Vanaf oktober 2012 brengt Theater Terra het verhaal naar de Nederlandse theaters in een fantasierijke en avontuurlijke familiemusical.

‘Koning van Katoren’ gaat over doorzetten en in jezelf geloven. Wil jij weten of het Stach gaat lukken de opdrachten uit te voeren? Kom dan naar ‘Koning van Katoren’, een verhaal over schuifelende kerken, draken en ontploffende appels…
Meer informatie over ‘Koning van Katoren’ en de volledige speellijst is te vinden op www.theaterterra.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies