Keet! als Glinda, haar eigen Wicked premiere

Keet!, oftewel Yvonne Coldeweijer beleefde gisteren haar eigen premiere bij Wicked. Zij neemt de rol van Glinda over die Chantal Janzen voorheen speelde. Bij het grote publiek is ze misschien nog niet heel bekend, echter een nieuwkomer is het allang niet meer. Ze begon met toneelspelen rond haar tiende levensjaar en deed daarna verschillende relevante opleidingen, waaronder een cursus camera-acteren aan de prestigieuze New York Film Academy. Momenteel is ze het gezicht van Telekids en heeft ze al een cd uitgebracht. Een veelzijdig type dus.

Wat: Wicked
Wie: O.a. Keet! (Yvonne Coldeweijer), Willemijn Verkaik, Jim Bakkum
Waar: AFAS Circustheater, Scheveningen
Wanneer: 16 september 2012 (premiere Keet! als Glinda)
Door: Neeltje Knaap

Keet!, die de zware taak heeft Chantal Janzen op te volgen in de rol van Glinda, zorgt weer voor een geheel eigen versie. Wat kleiner kleiner van stuk is ze, maar ze laat zeker van zich horen. Soms doet haar stem wat denken aan die van Chantal. Behalve natuurlijk de zangpartijen is de komische timing van het allergrootste belang in dit stuk. Dit laatste zit zeker wel goed, regelmatig heeft Keet! de lachers op haar hand. Ze kwam natuurlijk in groep terecht die al goed op elkaar is ingespeeld; de show draait al een tijd en je kan zien dat het samenspel met de door de wol geverfde acteurs gemakkelijk en natuurlijk gaat. Qua zang was het over het algemeen een dikke voldoende, afgezien van een paar dissonanties die in de samenzang met Willemijn nog wel eens klonken. We wijten het maar aan de premierezenuwen. Al met al een waardige opvolger uit een misschien wat onverwachte hoek, Keet! is zeker Glinda-waardig.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies