Sprookjesboom gi-ga-gantisch geslaagd

Onder het toeziend oog van honderden kinderen ging de nieuwe Sprookjesboommusical in première. In het Eftelingtheater heeft al een poos geen succesvolle productie meer gestaan, maar de Sprookjesboom maakt hier een einde aan. De nieuwe Sprookjesboom musical is namelijk gi-ga-gantisch leuk.

Wat: Sprookjesboom De Musical Een Gigagantisch Avontuur
Wie: O.a. Amy Galatá, Janneke Iking, Jonathan Demoor, Thijs van Empel en Darren van der Lek
Waar: Theater De Efteling, Kaatsheuvel
Wanneer: 30 september 2012 (première)
Door: Jouke van Buuren

Ieder kind kent de sprookjesfiguren uit de bekende Sprookjesboom tv-serie. Na het succes van de eerste Sprookjesboommusical komt de Efteling met een compleet nieuw avontuur van Klein Duimpje, Roodkapje, Assepoester, De Draak, Wolf, Heks en de anderen. Ditmaal staat Klein Duimpje (Jonathan Demoor) centraal. Klein Duimpje wil namelijk niet meer klein zijn, maar eindelijk groot worden! De heks, die in de vorige musical op een tragische wijze haar huisje verloor, is op zoek maar een grote sterke klusjesman. Niemand in het sprookjesbos lijkt hiervoor geschikt. Maar als Klein Duimpje een grote man wil worden ziet de heks mogelijkheden. Klein Duimpje en de Heks sluiten een deal. Maar of alles gaat zoals gedacht…

Is de nieuwe Sprookjesboommusical zo vernieuwend vergeleken met de eerste musical? Nee, de cast en het decor zijn zo goed als het zelfde en ook de nieuwe muziek klinkt toch herkenbaar. Maar daar is helemaal niks mis mee. Zo weet Janneke Ieking als Heks en Roodkapje opnieuw indruk te maken met haar spel en Thijs van Empel als Wolf en Draak bezit nog steeds de scherpe humor die perfect lijkt te passen bij de Draak en de Wolf.

Sprookjesboom werkt opnieuw uitstekend als musical. De liedjes zijn enorm aanstekelijk en vrolijk. Ook volwassenen zullen zich absoluut vermaken tijdens de voorstelling. De voorstelling duurt 5 kwartier maar de kinderen in de zaal blijven geboeid tot het einde, iets wat weinig producenten lukt. De referenties naar de eerste Sprookjesboommusical zijn leuk voor de liefhebber, en ook het jonge premièrepubliek herkent de verwijzingen.

Na het matige succes van de vorige producties in Theater de Efteling is duidelijk dat kleinschalige voorstellingen zoals de Sprookjesboom hier het beste passen. Ook de nieuwe Sprookjesboommusical is zeker de moeite waard om met het gehele zin te bezoeken. De voorstelling is namelijk gi-ga-gantisch geslaagd!

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies