Hoofdrolspelers over The Witches of Eastwick

Op 1 en 2 november brengt het Thrillerfestival in Zoetermeer de musical The Witches of Eastwick op de planken. Musical Reports sprak hierover met hoofdrolspelers Jasper Taconis, Joke de Kruijf, Linda Wagenmakers en April Darby.

Wat is het Thrillerfestival?

Jasper: “Het is een jaarlijks festival in Zoetermeer. Het festival duurt een week en aan het einde hebben ze één grote musical als afsluitende knaller. Vorig jaar was dat Jeckyll & hyde, waar ik ook in meespeelde, nu is dat The Witches of Eastwick.”

Waar gaat de show over?

Linda: “Het verhaal speelt zich af in Eastwick. Een heel saai dorpje, waar alles zo z’n gangetje gaat en iedereen zo zijn eigen routines heeft. Iedereen houdt elkaar in de gaten. Er wordt veel geroddeld en de mensen weten niet hoe ze met iemand om moeten gaan die anders is.”
Jasper: “Het gaat over drie vrouwen die in dit dorp wonen. De vrouwen zien het qua mannen even niet meer zitten. Als ze op een avond bij elkaar thuis komen spreken ze over de ideale man. En dan kom ik in beeld. In eerste instantie lijkt het alsof ik de ideale man voor de vrouwen ben, maar uiteindelijk blijkt dat ik dat helemaal niet ben.”

Wat voor rol speel je?

Jasper: “Daryl, ze zogenaamde ideale man blijkt een duiveltje te zijn. Heerlijk om te spelen. Elk van de drie vrouwen die hij probeert te versieren heeft wel een probleem. Ze vallen allemaal als een blok voor hem omdat hij hun helpt om van dat probleem af te komen.”
Joke: “Ik speel Jane, een beetje een gecontroleerd type. Ze is muzikant en ze opzoek naar een mooie man in pak en geld heeft. Ze weet precies wat ze wil, maar toch kan ze de juiste man niet vinden. Totdat ze Daryl ontmoet.”
Linda: “De kunstenares Alex. Ze wordt niet begrepen door de mensen om haar heen. Ze is heel erg geremd in haar zijn en houdt al haar emoties een beetje binnen.”
April: “Dan blijft er nog maar één rol over. Ik speel Sukie, de jongste heks. Ze is journalist, maar heeft weinig succes omdat ze moeilijk uit haar woorden komt. Ze is een beetje een nerd en houdt zich altijd aan de regels.”

Wat maakt de rol zo leuk om te spelen?

Jasper: “In Jeckyll & Hide bijvoorbeeld, was ik puur de gemene man. Nu is het meer spelen. Ik ben wel de gemene man, maar dat mogen de vrouwen nog niet weten.  Alles wat je doet heeft een achter liggende gedachte, maar wel een valse achterliggende gedachte haha..”
Joke: “Ik vind het leuk om in een thrillermusical te spelen omdat er een ander soort element in zit. Normaal zijn musicals heel serieus of heel grappig. Dit spanningselement is nieuw voor mij.”
Linda: “Alles! Haha. WE zingen heel veel meerstemmige dingen. Ik ben altijd de sopraanpartij geweest en nu moet ik ineens de alt gaan zingen. En dat is veel moeilijker! En voor de rest, ik vind het leuk om die ontwikkeling van mijn rol te spelen. Dus van gereserveerde vrouw naar verliefde vrouw en een vrouw die uiteindelijk toch weer bij zichzelf uit komt. Er zit een hele mooie ontwikkeling in die rol die heel interessant is om te spelen.”

Deze voorstelling staat nu voor het eerst op de Nederlandse planken, terwijl het op West End een enorme hit was. Hoe komt dat denk je?

Jasper: “Geen idee. Ik denk wel dat het producenten het na het succes van Wicked wel wat beter aandurven dan eerst. Maar aan de andere kant, als je kijkt naar Jeckyll & hyde, dat is ook nooit professioneel door iemand overgenomen. Het verhaal zit goed in elkaar, de muziek is goed en er zitten geweldige special effects in. Dus waarom dat nooit eerder is gedaan, ik weet het niet.”
Linda: “Omdat het nog niet zo heel lang geleden is dat de show op West End te zien was. Het is geen show die over de hele wereld draait. Ik denk dat er gewoon nog niemand op het idee is gekomen om deze musical eerder uit te brengen.”

Special effects? Gaan we jullie zien vliegen?

Jasper lacht:  “Als ik in een goede mood ben! Haha. Nee kijk die special effects zijn wel wat de musical zo bijzonder maakt. Alles wordt uit de kast getrokken.”

De musical draait op het Thrillerfestival. Betekend dat ook dat we gaan zitten rillen op onze stoelen?

Jasper: “Nee, eigenlijk niet. Het staat er ook een beetje los van. Eerder die week zijn er geloof ik wel andere producties die echt heel spannend zijn. Het is eerder komisch dan scarry.”

Waarom staat het dan om het Thrillerfestival?

Linda: “De hele musical heeft wel degelijk een duister randje. Daryl blijkt uiteindelijk de grootste griezel uit de hele geschiedenis te zijn. Het verhaal gaat steeds meer een duistere kant op.”

Bekijk ook het optreden dat de hoofdrolspelers gaven op de perspresentatie:

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies