BonBonFabriek staat garant voor een avond lachen, gieren, brullen

De BonBonFabriek is een klucht zónder dichtslaande deuren, maar mét onverwachte grappen, veel dubbelrollen en hilarische danspasjes. Maandagavond ging deze nieuwe komedie van Jon van Eerd in première in de schouwburg in Gouda.

Wat: De BonBonFabriek
Wie: Jon van Eerd, Johny Kraaijkamp jr, Anouk van Nes & Karel Simons
Waar: De Goudse Schouwburg, Gouda
Wanneer: 8 oktober 2012 (première)
Door: Marianne van der Zwaag en Neeltje Knaap

De fabriek waar Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) werkt is er slecht aan toe. Het bedrijf is bijna failliet, maar als het Harrie en zijn team lukt om de productiesnelheid te verhogen en voor 18.00 uur 30.000 bonbons te maken, is een Russische delegatie bereid om de zaak over te nemen. Harrie zet alles op alles en perst er met piepende en krakende tandwielen de ene na de andere bonbon uit. Maar gaat het hem lukken om alles op tijd af te hebben? De machines zijn zwaar verouderd en staan vaker stil dan dat ze draaien. En dan is er nog de malafide Loetje (Johny Kraaijkamp), die Harrie onderdruk zet zodat hij de bonbons op de zwarte markt kan verkopen..

Een klucht is geen klucht zonder Jon van Eerd. Zijn geweldige mimiek, zijn perfecte timing en zijn rake grappen maken hem gelijkwaardig aan mannen als Rowan Atkinson André van Duin. De BonBonFabriek is de vijfde klucht van eigen hand. Al moet gezegd worden dat de lopendebandscène wel heel veel lijkt op een oude aflevering van I Love Lucy. Karel Simons steelt de show als de dom uitziende monteur Robbie. Hij loopt vrijwel de hele show met zijn mond open en een stomme blik in zijn ogen waardoor hij vanaf het begin af aan veel lachers op zijn hand heeft. In de pauze tussen de twee aktes door is hij het enige gespreksonderwerp.

Het decor bestaat de hele avond uit een indrukwekkende fabrieksafdeling met rokende machines, een lopende band en zakken vol suiker, cacao en gelatine. De kostuums variëren van simpele fabriekskleding (met crocs!) tot extravagante bonbonpakken en quizmasterwaardige glitterpakken. De voorstelling wordt gekenmerkt door de vele dubbelrollen van  Jon van Eerd, Johny Kraaijkamp jr, Anouk van Nes en Karel Simons. De hilariteit is groot wanneer Sjoerd (Kraaijkamp jr.) op het toneel toegeeft dat het onmogelijk is om tegelijkertijd met zijn alter ego Loetje op het podium te staan. Ook is er veel interactie met het publiek. Deze wordt mooi weergeven doordat de lichten op het podium worden gedimd als Harrie Vermeulen het publiek aanspreekt en weer aangezet worden als de voorstelling verder gaat.

Al met al staat de BonBonFabriek voor een avondje ouderwets lachen, gieren, brullen.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies