Jeans 22 Dynamite: Een zeer krachtig feestje.

Een knallend en swingend spektakel waarbij je niet in je stoel kunt blijven zitten, dat is de nieuwe show van Jeans. In het Isala Theater in Capelle aan den IJssel ging het dak er bij de opening al af. Wat wil je ook met zo’n titel: Dynamite!

Wat: Jeans 22: Dynamite
Wie: Eileen Schilder, Bennie Hölzken, Diederick Ensink, Tibisay Mercera e.a.
Wanneer: 8 oktober 2012 (premiere)
Waar: Isala Theater, Cappele aan den Ijssel
Door: Henske Bloemen

Acht geweldige castleden zorgen ervoor dat het publiek zich geen moment verveelt. In hoog tempo passeren Engels- en Nederlandstalige hits de revue. Dit varieert van “To make you feel my love” tot “Kijk Omhoog”. De oudgedienden laten ook dit jaar weer zien over hoge kwailiteit te beschikken. Eileen Schilder kan alles zingen en danst erbij alsof het niets is. Bennie Hölzken is een enorme entertainer die naast een geweldige stem ook laat zien de zaal goed te kunnen bespelen. Diederick Ensink laat zien wat hij nog meer kan en dat levert de klapper van de avond op. Het nummer “The Pianoman” levert een staande ovatie op, terecht. Nigel Jong is nieuw bij Jeans, maar dat is absoluut niet te merken. Tibisay Mercera laat ook dit jaar weer met een aantal prachtige solo’s en explosieve nummers zien wat ze in huis heeft. Renee Kouwenhoven laat zien dat het podium haar terrein is. Ben van Vugt gooit al zijn charmes in de strijd en beschikt over een prachtige stem. Tjindjara Metschendorp heeft haar draai ook gevonden Alle acht doen niet voor elkaar onder en stralen een enorme eenheid uit.

Het concept van de voorstelling werkt hetzelfde als voorgaande producties, alleen is het tempo wat opgevoerd. Alles is nog flitsender, swingender; gewoon explosiever. Een avond Jeans staat garant voor bekende hits, swingende das, mooie kostuums en een strak lichtplan. De kostuums zijn weer fantastisch en wat zijn er weer veel haastverkledingen. De regie is in handen van Perry Dosset. Dosset is er weer in geslaagd om de vorige voorstelling te overtreffen.

Achter de acht castleden zit een fantastische band, die ervoor zorgen dat de muziek zo swingt. Marco Verhoogt (basgitaar), Jean -Louis Beeren (drums), Martijn Bosma (saxofoon), Wikke van Wershoven (toetsen) en Kees de Groot (gitaren) zorgen ervoor dat elk nummer van hoge kwaliteit is.

Vaste Jeans-gangers weten wat ze kunnen verwachten en krijgen dit ook. Een avond vol goede muziek en dans en een waar licht- en kledingspektakel; een waar feestje waarbij het niet lukt om op je stoel te kunnen blijven zitten. Ben je nog nooit naar Jeans geweest, maar wel nieuwsgierig? Er zijn nog genoeg theaters waar je kunt gaan kijken.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies