De Jantjes 35 keer extra te zien, afsluiting in Koninklijk Theater Carré

Vandaag maken producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen met grote trots bekend dat De Jantjes ruim een maand langer in de Nederlandse theaters is te zien en dat de tournee eindigt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hans Cornelissen: “Wij zijn ontzettend trots op het succes van deze productie van De Jantjes. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die bij de productie betrokken is! Het is fantastisch dat nog veel meer mensen zo de kans krijgen om deze heerlijke voorstelling te zien. De cirkel is zo ook prachtig rond: de voorstelling begon in Amsterdam in het DeLaMar Theater en komt na een tournee door heel Nederland weer terug in Amsterdam in Koninklijk Theater Carré.”

Reeds voor de première in september werden extra voorstellingen bekendgemaakt. Vandaag is bekend geworden dat er vanaf 19 maart 2013 voorstellingen zijn bijgekomen in maar liefst 18 verschillende steden waarmee het totale aantal extra voorstellingen op 35 komt. De tournee sluit voorlopig, van 10 tot en met 13 april 2013, af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Als musical was De Jantjes voor het eerst te zien in 1920 en was van meet af aan een absolute publiekslieveling. Amsterdamse evergreens als In de Jordaan, Oh Mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt los gesmeten en Dat Benne De Jantjes omlijsten een karakteristiek verhaal. Willeke Alberti kreeg lovende kritieken voor haar creatie van straatmuzikante Na Druppel (alternate Lucie de Lange). ‘Willeke Alberti onbetwiste ster’ kopte de Telegraaf. Naast Willeke Alberti zijn er mooie rollen weggelegd voor Job Bovelander, Stefan de Kogel, Rick Sessink, Rosalie de Jong, Arie Cupé, Ellen Evers, Winston Post en vele anderen. ‘Allen in dit achttienkoppige ensemble excelleren’, aldus de NRC.

De Graaf & Cornelissen Producties heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik ?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Volendam de Musical en afgelopen seizoen De Zangeres zonder Naam. Naast De Jantjes brengt De Graaf & Cornelissen Producties in het seizoen 2012-2013 de nieuwe komische voorstelling Midlife! met Alfred van den Heuvel in de hoofdrol, de komedie Wordt u al geholpen en het intieme literaire programma Courbois, Parels van Poëzie met Kitty Courbois.

In De Jantjes zijn o.a. Willeke Alberti, Lucie de Lange, Winston Post, Rosalie de Jong, Ellen Evers, Arie Cupé, Job Bovelander, Stefan de Kogel en Rick Sessink te zien. Paul van Ewijk voert de regie en Barrie Stevens is de choreograaf. De Jantjes is tot en met 13 april 2013 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. De première vond plaats op 23 september in het DeLaMar theater in Amsterdam. Voor een overzicht van de extra voorstellingen zie http://www.dejantjesmusical.nl/speellijst

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies