(Lover of) Loser?

In Zaandam ging de musical Lover of Loser in première. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Niemand minder dan Dan Karaty verzorgde de choreografie! Origineel is dat bezoekers zelf mogen kiezen wat er op het podium gebeurt. Maar of dat nu altijd zo gepast is?

Wat: Lover of Loser
Wie: O.a. Pip Pellens, Pim Wessels, Nabil Aoulad Ayad en Isabel Commandeur
Waar: Zaantheater, Zaandam
Wanneer: 5 november 2012 (première)
Door: Jouke van Buuren

Lover of Loser vertelt het verhaal van het meisje Eva (Pip Pellens) dat verliefd wordt op Mees (Pim Wessels). Door wat misverstanden hebben Mees en Eva niet door dat ze verliefd op elkaar zijn. Maar als Eva thuis betast wordt door haar stiefvader, besluit ze weg te lopen. Ze komt terecht in de armen van de uiterst vriendelijke en vooral genereuze Ricardo (Nabil Aoulad Ayad). Hij lijkt haar te begrijpen en te ondersteunen. Hij weet zelfs voor de modebewuste Eva een stage te regelen in Parijs. Als ze samen afreizen naar Parijs blijkt Ricardo toch andere plannen te hebben. Eva moet nu in Breda geld verdienen als hoer, om Ricardo terug te betalen. Gelukkig komt Mees hier achter en komt hij haar redden.

Het verhaal bevat, zoals elk boek van Carry Slee, genoeg drama en ellende. Door het gebruik van een aanstekelijke mix van muziekstijlen is er tijdens de show ook nog plek voor dansnummers. Niemand minder dan Dan Karaty verzorgde de choreografie. Deze is dan ook van uitstekend niveau, al kan de uitwerking nog wat aandacht gebruiken.

De bezoekers kunnen door middel van het omhoog houden van stemkaarten het verloop van de musical bepalen. Zo mag in het begin het publiek bepalen welke schoenen het hoofdpersonage aan doet. Maar in de tweede acte mag het publiek kiezen of Eva misbruikt wordt door een bordeelklant of in elkaar geslagen zal worden door haar pooier. Het voelt nogal wrang om het publiek deze keuze te laten maken. Het publiek reageert dan ook vooral lacherig tijdens zulke momenten, dus echt serieus voelt de show nooit aan.

De cast acteert goed, maar uitschieters zijn er – op Pim Wessels na – niet. Vocaal is niet iedereen even sterk. Toch lijkt de voorstelling de doelgroep (jonge pubers) aan te spreken. Dit komt waarschijnlijkheid door de herkenbaarheid van de personages, al blijven de avonturen van de personages ongeloofwaardig. Jammer is dat veel karakters die serieus genomen zouden moeten worden te weinig middelen hebben om echt indruk te maken.

Lover of Loser probeert serieuze onderwerpen aan te snijden. Enkele inhoudsloze personages maken dit echter erg moeilijk. De voorstelling is misschien gedeeltelijk herkenbaar voor de doelgroep, mede dankzij de muziek en dans. Maar uiteindelijk is Lover of Loser geen “must-see” voorstelling van dit seizoen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies