Oorlogsgeheimen vanaf februari 2013 te zien in de theaters

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim… De muziektheatervoorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle kinderboekenauteurs van Nederland. Oorlogsgeheimen is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens. Van Engelenburg kiest bewust voor de meer inhoudelijke boeken van Jacques Vriens.  Eerder werd de musical Achtste-groepers huilen niet geproduceerd.

De cast zal bestaan uit Maarten Ebbers en Ida van Dril, regie: Pepijn Cladder, muziek: Arthur Umbgrove, script: Tom Sijtsma, illustratie: Gerrie Hondius en het decor is van Elze van den Akker.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies