Broadway toneelstuk ‘The Normal Heart’ komt naar Nederland

Elton John heeft de rechten van The Normal Heart voor het Verenigd Koninkrijk, Brad Pitt werkt aan de verfilming ervan en in de zomer van 2013 komt het stuk in een vertaling van Coot van Doesburgh en onder regie van Job Gosschalk naar de Nederlandse hoofdstad. Amsterdam is hiermee de eerste locatie buiten de Verenigde Staten waar deze diep ontroerende en onvergetelijke theaterbelevenis de harten van het publiek zal veroveren.

De eerste leesvoorstellingen van The Normal Heart zijn op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december -Wereld Aids Dag- in het Amsterdamse Compagnietheater. Hoofdrollen zijn voor Henriëtte Tol, Frederik Brom en Freek Bartels. De scriptlezing is een opmaat naar de theatervoorstelling die volgend jaar zal spelen. Kaarten voor de leesvoorstelling zijn verkrijgbaar via het Compagnietheater (www.compagnietheater.nl). Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Aids Fonds.

The Normal Heart is geïnspireerd op de begindagen van Aids-activist Larry Kramer, tevens de schrijver van het stuk. Het is voortgekomen uit zijn politieke verontwaardiging over de nalatigheid waarmee  politici, medici en media omsprongen met de dodelijke ziekte die begin jaren tachtig van de vorige eeuw de homogemeenschap teisterde. Het toneelstuk werd in 1985 voor het eerst opgevoerd en beleefde in 2011 een opmerkelijke Broadway revival die met drie Tony Awards werd bekroond.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies