William Spaaij krijgt hoofdrol in ‘De Kleine Blonde Dood’

Acteur William Spaaij gaat de hoofdrol spelen in de muzikale theaterversie van het boek De Kleine Blonde Dood van schrijver Boudewijn Büch. Dat heeft producent Albert Verlinde vrijdag, precies tien jaar na het overlijden van Büch, bekendgemaakt. Het creatieve team bestaat uit regisseur Peter de Baan en scriptschrijver Dick van den Heuvel. Ad van Dijk, die eerder muziek voor ‘Cyrano’, ‘Joe’ en ‘Rex’ schreef, componeert voor het eerst sinds lange tijd de muziek voor deze theaterversie.

De voorstelling is vanaf najaar 2013 in heel Nederland te zien. ‘De Kleine Blonde Dood’ is het meest succesvolle boek (1985) van schrijver/dichter Boudewijn Büch. Albert Verlinde is bijzonder trots dat hij de rechten met goedkeuring van de familie van Boudewijn Büch en de uitgeverij van het boek heeft verkregen. Ook William Spaaij, die verzekerd is van opnieuw een mooie rol in het theater, kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. “Voor mij als acteur is het heel belangrijk verrassend te blijven in de keuze van mijn rollen. Na het succes van ‘Ramses’ was de overstap naar een grote musical als ‘Shrek’ iets totaal anders. Door nu te kiezen voor een rol in een kleiner stuk kan ik weer een andere kant van mezelf laten zien. Ik kan mij met deze rol verder ontwikkelen en ook het intensief samen spelen met een kind lijkt mij een hele mooie uitdaging. Deze rol in ‘De Kleine Blonde Dood’ is een volgende fantastische stap in mijn carrière die ik met beide handen aangrijp”. De première van ‘De Kleine Blonde Dood’ vindt plaats op 9 december 2013 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Boudewijn is een jonge veelbelovende schrijver met een heftig en wild leven. Bij een nachtelijke ontmoeting met een van zijn vroegere leraressen Mieke, verwekt hij bij haar een kind. In eerste instantie wil hij niets van het kind weten, maar wanneer hij ontdekt dat Mieke niet goed voor het kind is, neemt hij het jongetje Micky in huis. Daardoor komt zijn hele leven op zijn kop te staan en als Micky ook nog ziek wordt, moet Boudewijn abrupt volwassen worden. ‘De Kleine Blonde Dood’ is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid. Een monument voor een kleine, gestorven jongen.

De muzikale theaterversie van ‘De Kleine Blonde Dood’ is vanaf najaar 2013 te zien in de Nederlandse theaters. Blijf op de hoogte via www.theaterhits.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies