Annie: een feestelijk weerzien

Een lief gezicht, een koppie vol rode krullen en een zeer optimistische levenshouding..dat kan er maar één zijn: Annie! Hoewel (destijds) V&V Entertainment zeven jaar geleden nog een versie van Annie op de planken zette, is ook nu de voorstelling op tournee door Nederland en België. En wat blijft ’t een heerlijke voorstelling!

Wat: Annie
Wie: o.a. Tony Neef, Cindy Bell, Joey Schalker, Maike Boerdam en Jenny Arean
Waar: Theater aan de Parade, Den Bosch
Wanneer: 25 november 2012
Door: Saskia Ebbing

Het verhaal van het arme weesmeisje Annie dat in de kerstperiode twee weken bij miljardair Oliver Warbucks mag vertoeven, zal bij de meeste mensen waarschijnlijk bekend zijn. Wie de film niet kent heeft wellicht al eens een eerdere musicalversie gezien. In deze hernieuwde versie van de tour uit 2005 is er hier en daar aan het script gesleuteld, maar veel teksten zijn hetzelfde gebleven. Toch staat er een totaal andere versie op de planken!

Een eerste verademing is Tony Neef als rijkaard Oliver Warbucks. Hij zingt zich soepeltjes door de aanstekelijke liedjes heen en het is heerlijk om naar hem te luisteren. Hoewel het ‘slechte’ deel van Warbucks nog wel wat meer uit de verf zou kunnen komen, zet Neef een prima Warbucks neer.
Jenny Arean deelt de rol van Miss Hannigan met Gerry van der Klei, maar de première werd door Arean gespeeld. Zij overtuigt absoluut in het lelijke karakter dat zij neerzet en weet regelmatig de zaal aan het lachen te krijgen. Hilariteit wordt overigens ook met grote regelmaat gecreëerd door Joey Schalker (Haantje Hannigan) en Cindy Bell (Lily Waldorf). Binnen dit slechte duo dat slechts uit is op geld weet vooral Bell met een perfecte komische timing regelmatig een lach te ontlokken aan het publiek, juist ook in haar stille spel.
Maike Boerdam zet in de rol van Grace Farrel wederom een hele warme, lieve vrouw neer. Boerdam speelt dit soort rollen de laatste tijd regelmatig, maar ze passen haar dan ook heel goed. Oude bekende in het gezelschap is Raymond Kurvers als president Roosevelt; hij doet dit nog net zo goed als zeven jaar geleden. Haast onherkenbaar, de typische trekjes op een grappige manier nagebootst.

Grote ster van de show blijkt echter toch Annie zelf, gespeeld door Mirre Licht. Ze heeft een fantastisch mooie, heldere stem en weet in alle liedjes de zaal te imponeren, of het nu om een vrolijke song, een mooie ballad of een treurig liedje gaat. Ook haar acteerwerk is voor zo een jong meisje van behoorlijk niveau. Mirre Licht is absoluut een talent en een ster in de dop!

Wat mist aan de voorstelling is live muziek. De nummers worden vanaf een band gespeeld en daarin ontbreekt toch een stukje sfeer. Ook het decor lijkt aan de gevolgen van de recessie te zijn onderworpen. Het is een vrij simpel en wat grauwig, kleurloos geheel, dat helaas niet echt straalt door zijn eenvoud.

Desalniettemin is en blijft Annie een heerlijke familievoorstelling. Hoewel het verhaal soms wat van de hak op de tak lijkt te gaan zit het script zit vol humor en dat maakt heel veel goed. De liedjes van Annie zijn catchy en het is zowel voor de jeugd als voor volwassenen herkenbaar, grappig en ontroerend. Annie speelt nog tot en met mei in diverse theaters in Nederland en België!

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies