Musicalsterren steunen Orange Babies

Voor de tweede maal in successie hebben prominente musicalsterren als Simone Kleinsma, Pia Douwes, René van Kooten en Freek Bartels de handen ineen geslagen om samen met muzikaal duo Freaky Pudding, bestaande uit musicalartiesten Kok-Hwa Lie en Jasper Kerkhof, onder regie van Klaas Hendrik Slump en in samenwerking met de TV Academy, een kerst videoclip voor een goed doel te maken. Dit jaar wordt samengewerkt met het goede doel Orange Babies. De clip zal vanaf 11 december te zien zijn op www.youtube.nl/freakypudding. Vanaf 3 december is er op ditzelfde kanaal al een “Making of” te zien.

In samenwerking met Orange Babies vragen de makers aandacht voor hiv besmette zwangere vrouwen in zuidelijk Afrika om zowel moeder als kind te beschermen tegen hiv. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Kerstmis is bij uitstek een gelegenheid om stil te staan bij het kind en zeker bij kinderen in ontwikkelingslanden. Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Kijkers en enthousiastelingen worden aangemoedigd om donateur te worden van Orange Babies waardoor, tegen slechts een klein bedrag per maand, duizenden kinderen en hun moeders worden geholpen. Kerstkinderen optima forma.

In de kerstmedley van dit jaar staan kerstliederen uit de jaren ’50 en ’60 centraal. Het concept is ontwikkeld door schrijversduo en productieteam Freaky Pudding, bestaande uit musicalartiesten Kok-Hwa Lie en Jasper Kerkhof. Zij verzorgden tevens de muzikale productie. De regie van de clip lag wederom in handen van Klaas Hendrik Slump, die namens de TV Academy (o.a. Tuvalu Media en United) een team van vrijwilligers wist te verzamelen. Opnames vonden dit jaar plaats in o.a. het DeLaMar theater, dat een zaal ter beschikking stelde voor opnames.

De droom om in de toekomst vanuit dit initiatief door te groeien naar een avond Kerst met Musicalsterren is weer een stapje dichterbij gekomen. Meewerkende artiesten: Freek Bartels, Stanley Burleson, Tommie Christiaan, CPG (Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal, Gitty Pregers), Pia Douwes, Jon van Eerd, Jade (Barbe van den Brand, Bente van den Brand, Anne Deliën, Carly van Drie), Na-Young Jeon, Rosalie de Jong, Anne-Marie Jung, Jasper Kerkhof, Simone Kleinsma, René van Kooten, Kok-Hwa Lie, Jamai Loman, Marleen van der Loo, Tony Neef, Anouk van Nes, Celine Purcell, Lone van Roosendaal, William Spaaij, Renée van Wegberg

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies