Niks mis met Os en Ezels kerstmusical!

Hilarisch, origineel, grappig, ontroerend en voor het gehele gezin; zo valt de kerstmusical van Theater Terra het beste te beschrijven. Os en Ezel: Niks mis met kerstmis is het kerstverhaal volgens evangelist Kees, maar vooral gezien door de ogen van de Os en de Ezel. De voorstelling is meer dan geslaagd en een must-see musical tijdens de kerstperiode!

Wat: Os en Ezel: Niks mis met kerstmis
Wie: Theun Plantinga, Koen Iking, Paul Donkers, Mareille Labohm en Sabine Krol
Waar: Koninklijke Stadsschouwburg, Den Haag
Wanneer: 9 december 2012 (première)
Door: Jouke van Buuren

Het begint al op een kersttraditie te lijken: elk jaar komt deze voorstelling in de decembermaand terug naar de Nederlandse (en Vlaamse) theaters. Theater Terra heeft met deze bewerking van het kerstverhaal een waar pareltje in handen. Os en Ezel: Niks mis met kerstmis is het kerstverhaal volgens evangelist Kees (Theun Plantinga). Volgens Kees hadden vooral de dieren in het kerstverhaal een belangrijke rol. De os en ezel hebben dan ook een grote rol in deze kerstmusical. De voorstelling kent veel humor, die vooral de volwassenen erg weet te vermaken. Het publiek heeft soms de tijd nodig om even bij te komen van het lachen.

Zoals we van Theater Terra gewend zijn, komen er ook weer een hoop poppen voor in de voorstelling. Deze worden uiterst behendig gebruikt door de ervaren castleden. Theun Plantinga bewijst opnieuw een komiek te zijn, al weet hij met het liedje “Sterren” ook de zaal te ontroeren. Mareille Labohm moet ook zeker genoemd worden als (o.a.) Gabriel. Labohm weet de scènes met Gabriel namelijk tot de hoogtepunten van de voorstelling te vormen. Alles is in de juiste balans in deze voorstelling en met veel gelach vliegt de uur durende musical zo voorbij. Ouders lachen soms harder dan kinderen, maar ook de kinderen blijven een uur lang geboeid luisteren.

Theater Terra heeft zich allang bewezen. Maar deze uiterst komische voorstelling is absoluut de moeite waard. Heb je geen kinderen? Vind een broertje, buurjongen of nichtje om mee te nemen, want ook als volwassen theaterliefhebber wil je deze Theater Terra klassieker niet missen!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies