Jamai Loman nu ook als Heer Farquaad in Shrek de Musical!

Gisteren maakten Albert Verlinde Entertainment bekend dat Jamai Loman, samen met Paul Groot, de rol van Heer Farquaad zal gaan spelen in de zeer succesvolle hitmusical Shrek. Paul Groot speelt deze fantastische rol al vanaf de première.  Maar nu Shrek de Musical met bijna drie maanden verlengd is, heeft Paul te kennen gegeven andere theaterverplichtingen te hebben. Hierdoor kan hij niet meer fulltime de rol van Heer Farquaad spelen. Paul en Jamai zullen de rol daarom samen voor hun rekening nemen.

In de 26-jarige Jamai Loman heeft Albert Verlinde een ervaren musicalster gevonden die de rol van Farquaad overtuigend kan neerzetten. “Ik ben enorm blij dat Jamai ja tegen ons heeft gezegd,” laat Albert Verlinde trots weten. “In het seizoen 2004-2005 hebben we eerder met Jamai samengewerkt. Jamai liet toen al zien dat hij een groot talent was en ik verheug me op onze hernieuwde samenwerking.”

Het is precies tien jaar geleden dat Jamai Loman landelijke bekendheid kreeg door zijn deelname aan het eerste seizoen van Idols. Hij won de finale overtuigend met 75% van de stemmen. Van zijn eerste single Step Right Up werden meer dan 320.000 exemplaren verkocht. In 2004 maakte Jamai zijn musicaldebuut in Doornroosje. Daarna speelde hij in grote producties als Hello Dolly, Jesus Christ Superstar, The Wiz, Les Misérables, Droomvlucht en Miss Saigon. Voor zijn rol als Barnaby Tucker in Hello Dolly won Jamai in 2005 de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. Daarna werd Jamai nog twee keer genomineerd voor beste mannelijke bijrol voor zijn prestaties in Jesus Christ Superstar, Les Misérables en hij kreeg een nominatie van beste mannelijke hoofdrol voor Urinetown. Jamai kijkt er naar uit om nu Lord Farquaad te mogen spelen. Jamai: “Shrek is een geweldige musical. Ik kijk er naar uit om met fantastische collega’s als Kim-Lian van der Meij, William Spaaij en Rogier Komproe te mogen spelen. Ik ben nu al druk aan het repeteren en thuis oefen ik veel om straks langdurig op mijn knieën te lopen. Ik kan niet wachten tot ik straks op het immense podium van het RAI Theater Amsterdam mag staan.”

Ruim een maand na de première zijn er meer dan 100.000 kaarten verkocht voor de bejubelde musical Shrek. Ook het nieuwe verkoopsysteem dat Albert Verlinde Entertainment in samenwerking met See Tickets ontwikkelde, werpt zijn vruchten af. Het publiek lijkt het dynamische prijssysteem te waarderen. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Ook nu Shrek twee en halve maand langer te zien is, hanteert Shrek de Musical dezelfde verkoopmethode en zijn alle nieuwe voorstellingen beschikbaar vanaf 33 of 43 euro per kaartical is tot en met 16 maart 2013 te zien in het RAI Theater Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies