Elmo is jarig! steunt 3FM Serious Request 2012‏

Van 12 t/m 22 december kan iedereen een bod uitbrengen op een bijzonder veilingitem voor 3FM Serious Request 2012: Zij nemen bijzondere verjaardagscadeaus mee: 4 kaarten voor de theatervoorstelling Elmo is jarig! en de CD met verjaardaghits geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. De veiling op www.seriousrequest.nl start op 12 december om 16.30 uur en eindigt op 22 december om 16.30 uur.

Elmo is jarig! in Enschede
Ook op een andere manier dragen de Sesamstraatbewoners hun steentje bij aan Serious Request. Op zondag 23 december staat Elmo is jarig! in het Wilminktheater in Enschede, in de stad waar ook het Glazen Huis staat. Producent Mark van Ierssel en het Wilminktheater schenken samen van elke verkochte toegangskaart € 2,50 aan Serious Request.

Serious Request 2012
3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de 5,5 miljoen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven, door het gebrek aan medische zorg en begeleiding. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.
DJ’s Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom sluiten zich van 18 t/m 24 december op in het Glazen Huis in Enschede. Zij eten die dagen niets, maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en bieden op allerlei bijzondere veilingitems. In 2011 bracht Serious Request € 8.621.004,- euro op voor ‘moeders in oorlogsgebieden’ en bereikte 11,8 miljoen Nederlanders.

Elmo is jarig!
In oktober 2012 ging de Sesamstraatvoorstelling Elmo is jarig! in première. In deze voorstelling bereiden Bert, Ernie en Tommie het verjaardagsfeest voor Elmo voor, die het zelf heel spannend vindt dat hij morgen jarig is. Het script en de liedteksten zijn geschreven door Sjoerd Kuyper, de muziek is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis. Producent van de voorstelling is Mark van Ierssel. In 2010 en 2011 stond de eerste Nederlandse Sesamstraat-voorstelling Het mooiste van Sesamstraat op de planken.

Een beter bestaan
Sesame Workshop uit New York is een non profit organisatie; gelden die zij vergaren met de tv-serie en alle spin-offs wereldwijd, worden ingezet om kinderen een beter bestaan te gunnen. Dat varieert van bijdragen aan aidsprojecten in Afrika tot de aanpak van obesitas in andere delen van de wereld. De inzet van Elmo is jarig! voor Serious Request 2013 is dan ook een meer dan logische keuze.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies