Jelka van Houten te zien als Judy Garland in nieuwe musical

Jelka van Houten neemt de rol van Judy Garland voor haar rekening in de nieuwe musical over Judy Garland en Liza Minnelli. Het script wordt ontwikkeld door Lars Boom. Naast de bekende liedjes van Garland en Minnelli zijn ook nieuwe, door Theo Nijland geschreven, nummers te horen. Janke Dekker speelt de rol van Liza Minelki. De regie is in handen van Marcel Sijm. De voorstelling van Janke Dekker Producties gaat in september 2013 in première.

Liza Minnelli is de dochter van Judy Garland & Vincente Minnelli. Haar jeugd bracht ze door in het licht van de schijnwerpers tussen wereldberoemde iconen als Frank Sinatra, Gene Kelly en Dean Martin. Hoe vanzelfsprekend was het dat ook zij haar geluk zou vinden in de showbizz en in de voetsporen van haar moeder zou treden. Garland stierf op 47-jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers en drugs. In deze voorstelling ontmoet Liza, inmiddels zelf 47, haar moeder: het icoon van de Amerikaanse droom, de vrouw die als Dorothy in The Wizard of Oz het lied ‘Somewhere over the rainbow’ tot het tweede Amerikaanse volkslied maakte. Een moeder op wie ze meer is gaan lijken dan ze zelf ooit had gedacht. Ook Liza trouwt meerdere malen, ook zij trouwt homoseksuele echtgenoten, ook zij kan de verleiding van drank en pillen niet weerstaan. Ook zij werd het gezicht van de Amerikaanse showbizz.

Wereldberoemde songs, zoals ‘Somewhere over the rainbow’, ‘Come rain or Come shine’, ‘Cabaret’, maakten beide vrouwen onvergetelijk. Liza gaat een theatraal gevecht aan met het icoon dat haar moeder is, niet gespeend van de altijd aanwezige humor waar Judy Garland & Liza Minnelli hun handelsmerk van maakten. Stapt zij dan eindelijk uit de schaduw van haar moeder? Lukt het Sally Bowles om Dorothy te overwinnen?

Jelka van Houten (1978) is actrice en zangeres. Jelka speelt in verschillende film- en televisieproducties en breekt definitief door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie in de wacht sleept. In 2010 wint Jelka opnieuw een Musical Award, in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie voor Dromen… Zijn Bedrog.

Jelka was onlangs te zien in de successeries Verborgen Gebreken, Mixed Up en Wat als. In het theater speelt ze in 2012 de voorstelling Wil je in ons groepje?. In de speelfilm Jackie, waarin Jelka samen met haar zus Carice en Oscar-winnares Holly Hunter te zien is, neemt Jelka ook de titelsong ‘Mother Road’ voor haar rekening. Jelka heeft een vaste rol in de Britse comedyserie Fresh Meat (seizoen 2) en is dit najaar op Channel 4 te zien. Komend voorjaar is ze te zien in de nieuwe RTL4-reeks AAF, waarvan momenteel de opnamen plaats vinden.

Janke Dekker Producties is het theaterproductiebedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag. Op dit moment is de allereerste productie van het duo te zien: het muzikale toneelstuk Contrapunt, naar het gelijknamige boek van Anna Enquist. De producent wordt bijgestaan door twee artistieke adviseurs: Cox Habbema en Paul van Vliet.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies