Patrick Stoof maakt musicaldebuut als Othello in M-Lab’s Otis‏

Patrick Stoof speelt in april 2013 de hoofdrol in de M-Lab Productie Otis, een nieuwe Nederlandse musical vrij naar Shakespeare’s Othello. Stoof is bekend van o.a. Wie is de mol?, Kanniewaarzijn en van de Telfort commercial die deze week de Ster Gouden Loekie 2012 won. Hij wordt bijgestaan door Brigitte Heitzer (Evita, Miss Saigon) als zijn vrouw. De cast bestaat verder uit Jacqueline Boot (Pitbull, My Dinner with André), Christopher Parren (S1ngle, Alle Tijd), Jorrit Ruijs (Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Dennis ten Vergert (Tarzan, Soldaat van Oranje).

Het verhaal vertelt over Otis en Daphne, een pasgetrouwd stel dat werkzaam is op een Nederlandse ambassade in Afrika. Alles zit deze newly weds mee en hun expat leven lijkt één groot feest: ze verdienen vorstelijk, hebben een wild uitgaansleven en gaan regelmatig weekendjes weg. Maar wanneer Otis en niet zijn collega Jacco een hogere functie krijgt toegewezen en hij Jacco ook nog eens passeert door Michiel een promotie te geven, zint Jacco op wraak. Genadeloos druppelt hij het gif van jaloezie in het gelukkige huwelijk van Otis.

In november 2011 presenteerden Karina Kroft (tekst) en Frans Heemskerk (muziek) hun idee voor de nieuwe Nederlandse musical Otis tijdens de M-Lab Proef, een pitchavond die M-Lab twee keer per jaar organiseert. Zowel publiek als M-Lab waren zodanig onder de indruk dat besloten is om samen met de makers deze preview uit te werken tot een volledige proefvoorstelling. De musical is van 10 t/m 14 april exclusief te zien in Theater M-Lab.

Otis is de derde productie uit het Shakespeare musical drieluik dat M-Lab dit seizoen programmeert. Het drieluik opende eerder met Kiss me Kate (naar Het Temmen van de Feeks) en van vanavond 21 december t/m 7 januari is de familiemusical (8+) Een Wintersprookje te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies