Renée van Wegberg te zien in Tick, Tick, Boom!

Renée van Wegberg vertolkt de rol van Suzan in Tick, Tick, Boom! – Bijna 30 en nog niks bereikt, de eerste musical van producent Tresore Producties. Tick, Tick, Boom! is een off-Broadway productie van Jonathan Larson, de maker van Rent. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk. De Nederlandse première is in het voorjaar van 2014 in de Leidse Schouwburg.

Tick, Tick, Boom! is een autobiografisch stuk met als thema het volgen van dromen en vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Jonathan komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Het persoonlijke verhaal wordt verteld in een combinatie van pop, rock én musical. Een stijl waarin de maker van Rent duidelijk herkenbaar is. Suzan is de vriendin van Jonathan. Zij was veelbelovend danseres maar wil kiezen voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil een gezin met Jon stichten en vraagt hem zijn kunstenaarsleven vaarwel te zeggen.

John Vooijs speelt Jonathan, een veelbelovende componist; een rol die gebaseerd is op Jonathan Larson zelf. Jonathan is bijna dertig, werkt in een eetcafé, wachtend op zijn grote doorbraak als schrijver van belangwekkend muziektheater. Hij moet kiezen tussen zijn passie (als componist) en zijn redelijkheid (vriendin Suzan en vriend Michael). Jonathan vraagt zich af of de offers die hij moet brengen om zijn dromen te realiseren het uiteindelijk waard zullen zijn. Michael is zijn beste vriend. Een acteur die de switch heeft gemaakt naar het bedrijfsleven en nu het grote geld verdient. Hij probeert Jonathan aan een vaste baan te helpen, zodat een eind komt aan zijn onzekere artiestenbestaan. Deze rol wordt gespeeld door Sander van Voorst tot Voorst

Tick, Tick, Boom! wordt geproduceerd door Tresore Producties. Tresore is een nieuwe speler op de markt en gaat kleinschalige muziektheatervoorstellingen aan het huidige theateraanbod toevoegen, die eigentijds zijn en gericht op inhoud en kwaliteit.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies