Publiekspremière Les Misérables 9 januari in 15 Pathé bioscopen

Tegelijk met de galapremière in Pathé Tuschinski is woensdag 9 januari 2013, 20.00 uur door het hele land in vijftien bioscopen van Pathé de publiekspremière van Les Misérables, de verfilming van de beroemde musical. Tickets zijn nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

Op woensdag 9 januari a.s. vindt de Nederlandse galapremière plaats in het Pathé Tuschinski Theater te Amsterdam. De avond begint met een optreden van enkele musicalsterren uit de Nederlandse productie, die een aantal bekende nummers, waaronder “Mijn droom”, “Baas van het hele spul”, “Heel alleen” en “Nog een Dag” zullen zingen.

Les Misérables speelt zich af in Frankrijk in de negentiende eeuw en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Na zijn voorwaardelijke vrijlating wordt hij tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt voor Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine die plotseling door het noodlot getroffen wordt.

Tom Hooper (The King’s Speech) verfilmde de succesvolle musical naar de klassieke roman van Victor Hugo die wereldwijd al door meer dan zestig miljoen mensen is gezien. De bekende liedjes, zoals I Dreamed a Dream, Bring Him Home, One Day More en On My Own, worden vertolkt door de hoofdrolspelers Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen. De meeslepende film kreeg al vele lovende recensies, is genomineerd voor vier Golden Globes en geldt als een belangrijke Oscarkandidaat.

De vijftien bioscopen
Pathé City (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Rembrandt Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft,Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Pathé Zaandam en Pathé de Kroon (Zwolle)

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies