Kom je opwarmen bij M-Lab’s Wintersprookje!

Deze winter is de nieuwe M-Lab voorstelling Een Wintersprookje te zien. Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Shakespeare is een nieuwe familievoorstelling geschreven. Deze vrolijke en vermakelijke voorstelling is een genot voor het gehele gezin! Dus deze weken moet je zeker een keer komen opwarmen in het M-Lab; want het is nooit te koud voor een wintersprookje.

Wat: Een Wintersprookje
Wie: Lard Adrian, Lynn Jansen, Albert Klein Kranenburg, Oedo Kuipers & Liss Walravens
Waar: M-Lab, Amsterdam
Wanneer: 21 december 2012 (première)
Door: Jouke van Buuren

Een Wintersprookje
is een magisch verhaal over de jaloerse koning Leontes (Lard Adrian) die een grote fout begaat en daardoor zijn dochter Perdita (Liss Walravens) verliest. Hij reist van Atlantis tot Bohemen, op zoek naar zijn dochter. Tegelijkertijd moet Prins Florizan (Oedo Kuipers) van zijn vader, koning Polixenes (Albert Klein Kranenburg), zo snel mogelijk trouwen. Wanneer hij dit niet wil, vlucht hij het bos in; alwaar hij de (nu 15-jarige) Perdita tegen komt. De twee zijn al snel verliefd, maar komt alles nu ook goed? En vindt de koning zijn dochter terug?

De voorstelling is een enorm vrolijke en geestige voorstelling geworden. Niet alleen door het sterke spel van de koningen (Albert Klein Kranenburg & Lard Adrian), maar ook door bewerking van het oorspronkelijke verhaal door Sytze Schalk. Daarnaast ziet de voorstelling er ook geweldig leuk uit. Het decor is – zoals vaak in het M-Lab – simpel maar sterk. De gebroeders Groenteman bespelen samen alle instrumenten en vertolken tevens nog enkele bijrollen. De integratie van de muzikanten in het verhaal is niet alleen een noodzakelijke oplossing; het zorgt ook voor een hoop humor en hilarische momenten. Bandlid Jan Groenteman is tevens de schrijver van de muziek en liedteksten. Hij heeft een paar heerlijke nummers geschreven die nog een paar dagen in je hoofd blijven hangen. Hoogtepunten zijn ‘Het dwaallied’ en ‘Sneeuwblind’.

Hoofdrolspelers Oedo Kuipers en  Liss Walravens als Prins Florzian en Perdita zijn de jonge talenten van de cast. Kuipers heeft een prachtige stem en er is duidelijk chemie met Walravens. Bewonderenswaardig is hoe Lynn Jansen (bijna) de gehele voorstelling stokstijf als standbeeld blijft staan. In haar samenspel met Lard Adrian weet Jansen de zaal regelmatig te vermaken met hilarische situaties.

Een Wintersprookje is zeker een geslaagde wintersvoorstelling. Dit komt vooral door mooie bewerking van het verhaal, de sterke cast en de aanstekelijke muziek. De voorstelling is niet alleen een must-see voorstelling voor jonge gezinnen; ook volwassenen zullen zich zeker vermaken bij ‘Een Wintersprookje’.

Klik op de foto’s om ze te vergroten. Foto’s van de première zijn HIER te vinden

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies