Te veel leuks in Woef Side Story

In Engeland is het een traditie: Pantomime. Gedurende de kerstperiode is op West End een keur aan Pantomimes te zien. Theatervoorstellingen waarin een bekend verhaal met een dikke knipoog in een nieuw jasje wordt gestoken. Bestaande muziek, travestie en bekende namen zijn vaste ingrediënten. Eerder boekte het Ro theater al succes met de voorstelling Lang en Gelukkig (die zelfs verfilmd werd). Dit jaar brengt Ro theater Woef Side Story. Een voorstelling die, net als Lang en Gelukkig, alle ingrediënten van een goede pantomime bevat.

Wat: Woef Side Story
Wie: O.a. Alex Klaasen, Gijs Naber, Arjan Ederveen & Elise Schaap
Waar: Stadschouwburg Rotterdam
Datum: 23 december 2012 (première)
Door: Sebas van Buuren

Woef Side Story is West Side Story, maar dan op zijn hondjes. De basis van het klassieke, op Romeo en Julia geënte, verhaal blijft hoofdzakelijk gehandhaafd. Er worden echter ook veel zijpaden bewandeld. Je merkt duidelijk dat de schrijvers veel lol hebben gehad bij het schrijven van het stuk. De voorstelling bevat dan ook veel leuke dingen. Zo veel, dat het misschien wat te veel is. Inclusief pauze duurt de voorstelling ongeveer drie uur. Dit is erg aan de lange kant voor een kinder/famili voorstelling. Zeker als er in de pauze kinderen zijn die zeggen: “Oh, ik dacht dat het nu wel afgelopen zou zijn”. De eerste song laat ook redelijk lang op zich wachten. Dat is jammer, want Alex Klaasen heeft de bekende songs (uit Bernstein’s West Side Story) voorzien van hilarische nieuwe teksten.

Ondanks de lange zit, of juist door de lange zit, valt er veel te genieten en is er heel veel om te lachen: een scene die veel weg heeft van die uit een klucht, een lied waarin baasjes zingen wat ze zouden doen als ze hun hond waren en een fenomenale cast. Hierdoor gaat de voorstelling nergens echt vervelen.

Het is heerlijk om Alex Klaasen weer terug op het toneel te zien. Hij straalt als de kleine keffer Swiffer. Lukas Smolders speelt op voortreffelijke wijze burgemeester An Slap en Gijs Naber bewijst op overtuigende wijze een hondendrol te kunnen draaien. Ook het verliefde koppel Toto (Romeo) en Marina (Maria) wordt voortreffelijk neergezet door respectievelijk Sinan Eroglu (GTST) en Elise Schaap (Sunday in the park with George). Maar ook de andere castleden excelleren als honden, vlooien en baasjes.

Daarnaast ziet alles er ook nog eens gelikt uit. Het decor van Niek Kortekaas levert mooie beelden op en de hondenpoppen van Erik Bosman en Tamar Stalenhoef zien er erg goed uit. Het is alleen wel jammer dat de changementen soms al aan het einde van een scène al ingezet worden en niet altijd klaar zijn als een nieuwe scène begint.

Al met al is Woef Side Story zeer vermakelijke voorstelling, die ietwat aan de lange kant is, met een verrukkelijke cast en die prima in de Engelse traditie van Pantomime past.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies