Voel je weer even kind bij Peter Pan, The Never Ending Story

In een goed gevuld Vorst National in Brussel ging zondag 23 december Peter Pan, The Never Ending Story in première. Onder toeziend oog van internationale pers en de koninklijke familie beleefden cast en crew een première om van te dromen.

Wat: Peter Pan, The Never Ending Story
Wie: Sandor Stürbl, Milan van Weelden, Wim van den Driessche, Lilly-Jane Young e.a.
Wanneer: 23 december 2012 (première)
Waar: Vorst Nationaal in Brussel
Door: Henske Bloemen

Wie kent het verhaal van Peter Pan niet? Iedereen heeft zich wel eens geïdentificeerd met Peter Pan, Wendy of Tinkerbell. In deze voorstelling komen de boeken van James Barrie samen. Het verhaal van Peter Pan wordt dus uit meerdere punten weergegeven.

In deze internationale productie zien we een aantal voor ons bekenden voorbij komen. De hoofdrol is voor Sandor Stürbl, die wij kennen van ‘Op zoek naar Zorro’ en We Will Rock You. Sandor zet een jonge en speelse Peter Pan neer. Sandor laat zien dat hij gegroeid is in zijn spel en zang en hij blijkt ook nog zonder touwen te kunnen vliegen. Milan van Weelden kruipt in de huid van Kapitein Haak. Milan verrast enorm met zijn zang en is met zijn postuur erg geschikt voor deze rol. Jammer dat je van veraf zijn mimiek niet goed kan zien, want die maakt het plaatje compleet. De rol van Smee is in handen van Wim van den Driessche, die hier als het stomme hulpje van Kapitein Haak de lachers op zijn hand weet te krijgen. Als vader Darling kan hij ook zijn mooie warme stem laten horen.

Deze productie is geen musical, maar een muzikaal arena-spektakel. Je weet niet waar je kijken moet, je komt ogen en oren te kort. Het decor is fantastisch. Het podium heeft een breedte van 30 meter doorsnee en is volledig geprojecteerd. Door deze projecties zit je volledig in het verhaal en word je meegenomen naar alle verschillende werelden.

Bij een tourende internationale productie krijg je te maken met een taalbarrière. Bovendien is het een productie voor de kleintjes met een korte spanningsboog. Daarom is er gekozen om voor elk land een vertaalstem te gebruiken, die het verhaal vertelt, en om alle liedjes (bekende popsongs die goed aansluiten bij het verhaal) in het Engels te zingen, goed gevonden!

Het gebruik van zo’n vertaalstem, in België ingesproken door Kathleen Aerts, kan als storend ervaren worden door volwassenen. Je mist de gesproken dialogen. Voor kinderen is het geweldig. Je zou maar een jaar of zes zijn en dan zo’n visueel spektakel zien en helemaal op gaan in het verhaal! Een zaal vol kinderen en je had er geen kind aan.

Al met al een waar spektakel waar aan oud en jong gedacht is. Laat je verrassen en ga weer even terug naar Neverland en geniet. Van 14 februari tot en met 17 februari te zien in het Ziggo Dome in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies