Joop van den Ende: ‘Petticoat zou ook geschikt zijn voor verfilming’

Mocht er ooit een filmproducent zijn die een Nederlandse musical naar het witte doek wil brengen, dan weet Joop van den Ende wel welke dat moet zijn. Musical Reports sprak hem voorafgaand aan de première van de Hollywoodfilm Les Misérbales en vroeg hem naar zijn mening over musicalfilms.

Van den Ende begrijpt wel waarom de makers juist voor deze musical hebben gekozen om te verfilmen. ‘Les Misérables is een klassieker. Een romantisch heldenverhaal met ongelofelijk mooie muziek. Hetgeen ik al gezien heb, zag er goed uit. Het is spectaculair en er wordt goed geacteerd en gezongen. Doordat het live ingezongen is, is het niet zo ingeblikt en gepolijst.’

Op de vraag welke musical uit zijn eigen stal hij zou kiezen voor een eventuele verfilming hoeft de vader van de Nederlandse musical niet lang na te denken: ‘Petticoat zou uitermate geschikt zijn omdat het zo’n omvangrijk verhaal is. Die show heeft alles; het is vrolijk én dramatisch.  De titel klinkt misschien een beetje licht, maar uiteindelijk is het een heel inhoudelijke musical geworden. Bovendien zijn de jaren ’60 en ’70, de periode waarin de musical zich afspeelt, zo leuk!’ Ook weet hij al wie de hoofdrol zou spelen. ‘Chantal Janzen is fantastisch. Ik weet zeker dat zij deze rol voor de camera ook heel goed neer zou zetten’, aldus Van den Ende.

Klik hier voor de foto’s die Musical Reports maakte bij de filmpremière van Les Miserables.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies