Koekeloere nu voor het eerst te zien in het theater

Moffel, Piertje en hun vriend Arie beleven al jarenlang avonturen op tv. Theater Terra heeft van het tv-programma Koekeloere een theatervoorstelling gemaakt. Moffel, Piertje en Arie reizen nu het land door met hun eigen musical. Musical Reports zocht deze vrolijke dieren op tijdens de première in De Meervaart.

Wat: Koekeloere
Wie: Dick Feld, Eric-Jan Lens, Wesley de Ridder & Annika van Bruggen
Waar: De Meervaart, Amsterdam
Wanneer: 13 januari 2013 (première)
Door: Jouke van Buuren

Moffel en Piertje hebben een logé; hun vriend Arie de struisvogel komt een paar dagen op bezoek. Maar wanneer Arie een dameseekhoorn naar huis brengt, komt hij niet meer terug. Moffel en Piertje gaan op onderzoek uit. Arie blijkt gevangen te zijn genomen door de directeur van het dierenmuseum; hij wil Arie namelijk opzetten! De eekhoorn moet voor de directeur werken, anders zet de directeur haar zoontje op! Komen Moffel en Piertje achter de waarheid?

Koekeloere is iets minder lief en schattig dan je zou verwachten. Al snel blijkt dat het verhaal een wel heel spannende wending krijgt. Een directeur die dieren wil vermoorden en ze daarvoor eerst opsluit, is misschien niet het gezelligste thema voor een kindervoorstelling voor de allerjongsten. Toch kent de voorstelling een hoop vrolijke momenten door de muziek van Nick Bult en liedteksten van Dick Feld. De cast bestaat uit allemaal sterke acteurs. Vooral Annika van Bruggen als Piertje is erg aandoenlijk.

Zoals altijd maakt Theater Terra met minimale middelen een indrukwekkende voorstelling. Ook hier was men erg vindingrijk en er valt weer vaak te glimlachen wanneer je de vele mogelijkheden ziet van het simpele decor.

Ook Koekeloere is een geslaagde productie van Theater Terra, al draait het wel om de thema’s als gevangenschap en gevaar. Hierdoor is de voorstelling niet zo lief en aandoenlijk als men misschien zou verwachten. Toch is het Theater Terra weer gelukt om een bestaand concept en verhaal te verwerken in een originele en geslaagde voorstelling.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies