Jamai slaagt als Heer Farquaad

Ruim twee maanden nadat Shrek in het Rai Theater in première ging, beleefde Jamai Loman op 13 januari zijn première als Heer Farquaad. Een rol waarvoor Paul Groot op de landelijke première lovende woorden ontving. Musical Reports was erg benieuwd naar de invulling van Loman en nam een kijkje.

Wat: Shrek de Musical
Wie: William Spaaij, Kim-Lian van der Meij, Rogier Komproe, Jamai Loman e.a.
Waar: Rai Theater, Amsterdam
Wanneer: 13 januari 2013 (première Jamai)
Door: Saskia Ebbing

Het verhaal van Shrek de Musical vertelt over de groene Ogerjongen die op zijn zevende jaar alleen op pad wordt gestuurd. Hij groeit alleen op in het moeras, totdat zijn rust verstoord wordt door allerlei sprookjesfiguren. Hij besluit verhaal te gaan halen bij Heer Farquaad, die alle sprookjesfiguren naar ‘zijn’ moeras heeft gestuurd. Van het een komt het ander en voor hij het weet is hij op weg om de mooie prinses Fiona te bevrijden uit de toren, in ruil voor rust in zijn moeras. Bijgestaan door Ezel verloopt deze reis iets anders dan verwacht..

Vandaag staat Loman in het middelpunt van de belangstelling. Bij zijn opkomst wordt dan ook direct luid geapplaudisseerd. Aan het begin van de show, in zijn eerste scènes als Heer Farquaad, laat Jamai een vrij zachtaardige slechterik zien. In de tweede akte herpakt hij zich in dit opzicht en wordt hij wat gemener. Hoewel het fysiek een zware rol is (Loman loopt immers continu op zijn knieën), is dit nauwelijks aan hem te merken. Hij zingt en speelt zich vol energie door de voorstelling heen. Zangtechnisch valt er, zoals we van Loman gewend zijn, niets aan te merken: het klinkt gewoon goed! Al met al een geslaagde première waarmee Jamai Loman bewijst een waardige vervanger te zijn voor Paul Groot (met wie hij de rol deelt).

Al eerder schreef Musical Reports over Shrek de musical: “Het grootse decor en het lichtontwerp zorgen ervoor dat je gelijk in het verhaal wordt gezogen. Het is echter niet genoeg om in het verhaal te blijven. (…) De musical wordt gepresenteerd als familiemusical. Met de scènes van heerser Farquaad en het sexy shownummer ‘Vroege vogel’ is geprobeerd de musical een volwassener tintje te geven, maar over het algemeen is Shrek de Musical vooral leuk voor kleine kinderen en overig publiek dat kan lachen om scheten en boeren.”

Om het report van de première te lezen: klik hier.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies