Soldaat van Oranje verlengd tot oktober 2013

Soldaat van Oranje – De Musical wordt opnieuw verlengd. De voorstelling die nog altijd voor uitverkochte zalen speelt in de TheaterHangaar op voormalig Vliegbasis Valkenburg (Katwijk) zou tot en met mei spelen. Door de aanhoudende belangstelling is besloten om door te spelen tot en met september 2013.

De verlenging heeft wel tot gevolg dat een aantal acteurs de voorstelling wegens andere verplichtingen moet verlaten. De producenten Fred Boot en Robin de Levita en regisseur Theu Boermans zijn echter erg blij dat enkele acteurs die al eerder in de voorstelling speelden, besloten hebben om terug te komen.

Catherine ten Bruggencate komt terug in haar rol van Koningin Wilhelmina en speelt haar afwisselend met Myranda Jongeling. René van Zinnicq Bergmann is te zien in de rol Van ’t Sant, particulier secretaris van Koningin Wilhelmina. Deze rol is hem niet vreemd. Hij was ook Van ’t Sant in de televisieserie Juliana. Daarnaast heeft een oudoom van Van Zinnicq Bergmann daadwerkelijk een rol aan het hof gespeeld, hij was hofmaarschalk onder drie koninginnen.

Jorrit Ruijs keert terug als Bram en Anne Lamsvelt speelt de rol van Ada, die zij ook creëerde. Xander van Vledder die de rol van Fred speelde, gaat vanaf maart Chris spelen en Rutger Bulsing neemt na de rol van Bram nu die van Paul op zich. Matteo van der Grijn blijft Erik Hazelhoff Roelfzema.

Soldaat van Oranje – De Musical had vanaf 7 januari een korte vakantie. Dit bood tevens de gelegenheid te repeteren met de nieuwe cast. Vrijdag 18 januari gaat Soldaat van Oranje – De Musical voor het eerst spelen in de vernieuwde samenstelling.

De theatervoorstelling trok tot op heden meer dan 850.000 bezoekers en is nu tot en met september 2013 te zien in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk/Leiden. Kaarten voor de nieuwe speelperiode zijn vanaf vandaag te koop.

Volledige cast:
Erik – Matteo van der Grijn
Koningin Wilhelmina – Catherine ten Bruggencate | Myranda Jongeling
Charlotte – Linde van den Heuvel
Fred – Kevin Schoonderbeek
Anton – Robbert van den Bergh
Chris – Xander van Vledder (vanaf 12 maart 2013)
Bram – Jorrit Ruijs
Paul – Rutger Bulsing
Victor – Raymond Paardekooper
Ada – Anne Lamsvelt (vanaf 12 februari 2013)
Hofdame Tessa – Jennifer van Brenk
Van ‘t Sant – René van Zinnicq Bergmann
Ensemble – Erlijn Bakker, Sven Bijma, Karin Bos, Sanne Bosman,Bente van den Brand, Roel Dirven, Niels van der Gaarden, Lars Mak, Lykele Muus (tot 12 maart 2013), Ezra van Nassauw, John ter Riet, Imke Smit, Daan Smits, Thijs Steenkamp, Jurgen Stein, Karolien Torensma, Sander van Voorst tot Voorst

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies