Miss Hannigan met een jazzy sound

Hoewel Gerrie van der Klei al van het begin af aan meedraait in de productie Annie, was het woensdag zes februari toch nog tijd voor een  eigen premièrefeestje. De roodharige musicalster deelt de rol van Miss Hannigan met Jenny Arean (die de algemene première speelde in november) en weet te onderscheiden door haar jazzy sound en sterke mimiek.

Wat: Annie
Wie: o.a Gerrie van der Klei, Tony Neef, Cindy Bell, Joey Schalker en Maike Boerdam
Waar: Stadsschouwburg, Gouda
Wanneer: 6 februari 2012 (première Gerrie van der Klei)
Door: Marianne van der Zwaag en Neeltje Knaap

Het verhaal gaat over het arme weesmeisje Annie, dat samen met een paar andere weesmeisjes in het weeshuis van Miss Hannigan woont. Op een dag komt de assistente van de rijke Oliver Warbucks binnen.  Ze wil één van de meisjes voor twee weken uitnodigen in de immense villa van Warbucks. Annie overtuigt de assistente om voor haar te kiezen. Warbucks is in eerste instantie niet van haar gecharmeerd, maar al snel weet de rode krullenbol zijn hart te veroveren, waarna hij haar vraagt of hij haar mag adopteren. Annie hoopt echter nog steeds dat haar echte ouders haar ooit nog komen zoeken. Hoewel hij haar niet kwijt wil, besluit Warbucks toch om haar te helpen. Hij zet zijn geld en zijn netwerk in om Annie’s ouders op te sporen. Daarnaast belooft hij een bedrag van 50.000 dollar aan de mensen die kunnen bewijzen dat zij de ouders van Annie zijn. Als het criminele boertje van Miss Hannigan dit hoort, smeedt hij samen met haar een sluw plan waarbij hij zich samen met zijn vriendin voordoet als de ouders van Annie. Ze zijn op het geld uit en willen Annie vermoorden als de buit binnen is..

Van der Klei is sterk in haar spel. Door haar getekende gezicht en de viezige pruik ziet ze er gelijk eng uit. Die kracht wordt alleen maar versterkt door haar sterke mimiek en rake timing, waardoor ze regelmatig de lachers op haar hand heeft. Vocaal gezien brengt ze de rol op een manier die haar goed ligt: jazzy en soms zelfs een beetje nasaal. Die jazzy sound past goed bij de dronken lor die ze speelt. Het nummer ‘Pak de Poen’ dat ze samen met haar broertje Hanny Hannigan (Joey Schalker) zingt komt daardoor goed uit de verf.  Toch mist Van der Klei nog een zeker kracht in haar stem. Dat is  goed te horen bij haar solo ‘Meidengrut’. De lange uithalen, en diepe noten blijven hier achterwege.

Over deze voorstelling schreef Musical Reports eerder:  Annie blijft een heerlijke familievoorstelling. Hoewel het verhaal soms wat van de hak op de tak lijkt te gaan zit het script zit vol humor en dat maakt heel veel goed. De liedjes van Annie zijn catchy en het is zowel voor de jeugd als voor volwassenen herkenbaar, grappig en ontroerend.

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première schreef: Annie een feestelijk weerzien.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies