Repetities musical ‘Josephine B.’ volop bezig

Judas TheaterProducties, bekend van gerenommeerde musicalproducties als “The Last 5 Years”, “Je Anne” en “Ganesha”, verraste vorig seizoen nog met de musicalcreatie “Lelies”. Op 24 februari 2013 gaat de gloednieuwe musicalcreatie “Josephine B.” in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie, Frank Van Laecke tekent voor het scenario en Allard Blom verzorgt de liedteksten. De muziek wordt gecomponeerd door Sam Verhoeven, maar ook oude klassiekers als ‘J’ai deux amours’ zullen tijdens de voorstelling klinken.

Karoline Kamosi (beter bekend als de zangeres Leki) speelt de rol van Josephine Baker. Samen met Jan Schepens, Hein Gerrits, Alexander Metselaar, Dieter Spileers, Laurenz Hoorelbeke en Guy Van Damme wordt er volop gerepeteerd voor deze musicalrevue. Op dit ogenblik wordt scène per scène ‘gezet’. In deze fase dienen zang, dans en acteerwerk helemaal samen te komen en synchroniseren. Onder het alziende oog van regisseur Martin Michel en onder muzikale begeleiding van Pol Vanfleteren wordt er gezorgd dat het plaatje volledig klopt.

“Josephine B.” vertelt het verhaal van Josephine Baker, dochter van een wasmoeder uit St. Louis. Ze kende in haar jeugd veel armoede, totdat zij begin jaren ’20 haar debuut maakte op Broadway in de show ‘Shuffle Along’. Door haar komische vertolking werd zij een grote publieksfavoriet. Haar grote doorbraak beleeft ze met haar dansact in pikant bananenrokje in Parijs. “Josephine B.” is een musicalrevue, maar geen compilatieshow. We volgen het verhaal van Baker: haar verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar talloze huwelijken en het succes op het podium.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies