Hadewych – Rachel – Minis overtuigt met eigen sound in ‘Hij Gelooft in Mij’

Zondag 22 januari beleefde Hadewych Minis haar première in de rol van Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Musical Reports bezocht de voorstelling deze week om de vaste vervangster van Chantal Janzen te zien stralen in een schitterende vertolking van de vrouw van André Hazes.

Slechts enkele minuten na aanvang van de voorstelling is het al duidelijk dat scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins besloten hadden er geen doekjes om te winden. Hij Gelooft in Mij is namelijk verre van een heldenverering van de alom geprezen volkszanger André Hazes (Martijn Fischer) en zijn vrouw (Hadewych Minis). In de voorstelling wordt de vraag gesteld of Rachel Hazes verliefd was op de artiest of op de man achter de artiest, en of André wel een goede echtgenoot was.

In Hij gelooft in mij worden de zware, maar herkenbare thema’s die gepaard kunnen gaan met roem voor het voetlicht gebracht. Minis gaat hier prachtig mee om. Haar vertolking van Rachel is oprecht, maar geeft niet te veel prijs. Als toeschouwer schommel je continu tussen haar liefde voor de man en haar liefde voor de artiest. Met deze invulling van de rol weet Minis te raken, met als emotioneel hoogtepunt de vertolking van het lied “Droomland” tussen moeder (Doris Baaten) en dochter. Daarnaast heeft Minis een heerlijk hees stemgeluid waarmee ze de Hazes songs met een lekkere eigen sound door het theater laat klinken.

Minis is op haar plek in de alom geprezen cast van Hij gelooft in mij. Ze laat het stuk zelfs naar een nog grotere hoogte stijgen. Daarmee deelt zij de rol waardig met Chantal Janzen, die op de landelijke première gestalte gaf aan Rachel Hazes.

Musical Reports schreef eerder over de voorstelling: Hij Gelooft in Mij steekt de waarheid niet onder stoelen of banken: André Hazes was een alcoholist die vaak enorm egoïstisch kon zijn. Hierdoor is de voorstelling ook geen eerbetoon geworden, maar een eerlijke, rauwe voorstelling over het leven van André en Rachel Hazes. Het sterke script, de uiterst getalenteerde cast en het rauwe randje maken de voorstelling meer dan geslaagd.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de première: Hij Gelooft in Mij vertelt de rauwe waarheid

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies