Peter Pan tovert de Amsterdam Ziggo Dome om tot Nimmerland

Peter Pan, de arena-musical van Music Hall, heeft België verlaten en is aan haar internationale tour begonnen. De eerste stop is Nederland. Naast de internationale cast – met onder andere Sandor Stürbl (Peter Pan), Wim Van den Driessche (Smee) en Milan van Weelden (Kapitein Haak) – vliegt Jennifer Ewbank als Tinkelbel door de Ziggo Dome. Kim-Lian van der Meij is te horen als Vertelster tijdens de voorstellingen in Nederland.

Vanzelfsprekend staat de jongen die niet wil opgroeien centraal in deze arena-musical die zijn naam draagt: Peter Pan. Naast hem zien we uiteraard ook Wendy (Lilly-Jane Young), de Lost boys, Kapitein Haak en alle andere bekenden uit de boeken van James Barrie.

Het podium van 30 meter breed oogt wat verloren op de grote vloer van de Ziggo Dome. De eerste rijen van de tribune staan dan ook op enige afstand van het podium. Desalniettemin blijft de show er sensationeel uitzien. De projecties die het decor vormen zijn prachtig en de effecten en stunts zijn spectaculair. Vuurwerk, grote ensemblescènes en sterke vocalen; het wordt allemaal aan het publiek voorgeschoteld.

Opvallend is de geluidskwaliteit. Voor een concertzaal die wordt geprezen om zijn akoestiek, was het geluid niet optimaal. Hierdoor was, vooral in de eerste acte, veel van de zang slecht te verstaan. Zang die overigens dik in orde was. Ook Jennifer Ewbank (Tinkerbell), die voor Nederland aan de internationale cast is toegevoegd, zingt fantastisch in haar solo “You raise me up”. Ewbank werd dan ook terecht met applaus en gejoel ontvangen tijdens de première. Deze scène van Tinkerbell is misschien wel de mooiste scène van de hele show. Kim-Lian van der Meij is als vertelstem te horen als Tinkelbel. Zij kwijt zich prima aan haar taak, al is het gemis aan gesproken dialogen groot.

De durf van de Vlaamse producent Music Hall is groot. Het is prijzenswaardig dat een producent in deze economische tijden een dergelijk risico durft te nemen. In Nederland en Vlaanderen doet de show het in ieder geval goed. In beide landen zijn zelfs shows bijgeboekt (meer informatie op peterpan.is). Hoe ze in andere landen op deze show gaan reageren, is nog even afwachten. Volgens de planning zoals deze nu bekend is, is de volgende stop Engeland in augustus van dit jaar. Maar eerst is Peter Pan nog van 14 tot en met 17 februari te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies