Nederlandse Sister Act is brutaler

Op 3 maart beleefde de Nederlandse productie van Sister Act haar première. Vooraf sprak Musical Reports kort met Carline Brouwer (regie) en Martine Bijl (vertaling).

Whoopi Goldberg, coproducent en vertolkster van de hoofdrol in de gelijknamige film, werd voor aanvang door het publiek met een staande ovatie onthaald. Deze wereldster toog speciaal voor de Nederlandse première van Sister Act van New York naar Scheveningen.

Carline Brouwer, regisseuse van onder andere de Nederlandse productie van Sister Act, is erg enthousiast over de samenwerking met Whoopi Goldberg. “Dat was leuk joh,” zegt ze. “Ondanks dat Whoopi niet direct betrokken is geweest, bij de totstandkoming van de Nederlandse productie, stuurde ze af en toe wel een e-mailtje met: Ga je lekker?” Brouwer regisseerde ook de West End productie van Sister Act, waarin Whoopi Goldberg tijdelijk de rol van Moeder Overste heeft gespeeld. “Ik heb haar toen mogen regisseren, dan bouw je wel een band met iemand op. Ze vertrouwt de productie dus wel aan mij toe!”, lacht Brouwer.

Sister Act is na London te zien geweest op Broadway, in Wenen, Stuttgart, Milaan en Parijs. De voorstelling heeft dan ook een lange weg afgelegd alvorens ze nu in Nederland te zien is. “De voorstelling is heel anders dan in Londen,” weet Brouwer te vertellen. “Er is een nieuw script en ik maak voor elk land eigenlijk een soort van nieuwe show.”

Als voorbeeld noemt Brouwer de vertaling. Die is anders dan bijvoorbeeld in Wenen. “Ik durf te zeggen dat ik trots ben op deze vertaling,” aldus Martine Bijl. “Ik vind de oorspronkelijke liedteksten van Glenn Slater bijzonder geestig.” Volgens Carline Brouwer durven mensen echter meer in Nederland. “Dus je kunt wat verder gaan met de vertaling.” Martine Bijl beaamt dit: “Wij Nederlanders durven altijd net iets brutaler te zijn.” “Ik vind ook dat ik de voorstelling zo vertaald heb: leuk, grappig en brutaal.”

Sister Act is nu te zien in het AFAS Circustheater te Scheveningen. Meer informatie op musicals.nl 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies