Marijn Brouwers brengt in Het Concertgebouw ode aan Frans Halsema

Marijn Brouwers gaat van januari t/m maart 2014 in reprise met zijn succesvolle voorstelling Beste Meneer Halsema, een theatraal eerbetoon aan cabaretier, liedvertolker, musicalacteur, tv- en radiopersoonlijkheid Frans Halsema. Op 3 maart 2014 verzorgt hij in Het Concertgebouw in Amsterdam een speciale versie van deze voorstelling. Marijn wordt dan begeleid door zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk en een strijkensemble. Gastzangers zijn niemand minder dan Willem Nijholt en Anne-Marie Jung. In 2014 is het 30 jaar geleden dat Frans Halsema stierf én zou hij 75 jaar oud geworden zijn.

Frans Halsema trad in 1967 ook op in het Amsterdamse Concertgebouw ter opening van het Boekenbal met De Boekenbal-lade. Dit was een doorslaand succes; er zijn zelfs mensen die dat optreden als zijn doorbraak zagen.

Zanger en acteur Marijn Brouwers heeft al ruim twaalf jaar een veelzijdige theatercarrière. Hij speelde in diverse musicals als Zorro, Cats enFoxtrot, was driemaal te gast op theaterfestival de Parade en toerde met de muziektheatergroep Five Easy Pieces drie seizoenen door Nederland en Vlaanderen. In het theaterprogramma Beste Meneer Halsema laat Marijn in een aantal brieven zijn bewondering voor Frans Halsema doorklinken, die dertig jaar geleden in het huis tegenover hem woonde. Want al zijn zijn liedjes al meer dan dertig jaar oud, ze passen perfect in onze tijd en verdienen het om weer gezongen te worden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies