Celinde Schoenmaker krijgt hoofdrol in Love Story

Celinde Schoenmaker, die momenteel de rol van Fantine in Les Miserables in het Londense West End speelt, wordt deze herfst de tegenspeelster van Freek Bartels in de musical Love Story. Celinde speelt Jenny, een muziekstudente uit een arbeidersgezin waaraan Freek, in de rol van veelbelovend rechtenstudent Oliver, zijn hart verliest . Hun liefdesverhaal is even mooi als tragisch. Meeslepend, herkenbaar maar vooral uniek. Er zijn immers vele liefdesverhalen, maar er is maar één Love Story. Love Story is vanaf november 2013 te zien in de Nederlandse theaters.

De musical is gebaseerd op het bestseller boek ‘Love Story’ van Erich Segal, dat dit jaar opnieuw is uitgebracht in Nederland. Stephen Clark schreef op basis van het boek de musical en Howard Goodall arrangeerde de muziek. Clark en Goodall zijn beiden verantwoordelijk voor de teksten. Het verhaal is in 1970 verfilmd door Arthur Hiller. De film was een enorm succes en maakte Ryan ‘O Neal en Ali MacGraw wereldberoemd. ‘Love Story’ werd genomineerd voor zeven Academy Awards en won er een voor Beste Filmmuziek, daarnaast won de film vijf Golden Globes.

Celinde Schoenmaker stond al op jonge leeftijd in de musicals Annie (Stardust) en Oliver (Joop van den Ende Theaterproducties). In 2012 studeerde ze Summa Cum Laude af aan het conservatorium richting Muziek Theater in Tilburg en kreeg onder andere zangles van Edward Hoepelman. Daar won haar afstudeer voorstelling “Nacht, Moeder” de Jacques de Leeuw prijs voor jong talent. Momenteel speelt Celinde de rol van Fantine in Les Misérables op West End in London.

In 2008 was Freek te zien als Enjolras in de musical Les Misérables, waar hij een John Kraaijkamp Award voor Aanstormend Talent mee won. Hij speelde de hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij naast Simone Kleinsma en Stanley Burleson te zien in Sondheim In Songs in het M-Lab, de musical Petticoat, in de ‘feel everything’ musical Next to Normal en speelde een aantal speciale voorstellingen van The Normal Heart. Freek nam deel aan het televisieprogramma de Beste Zangers van Nederland. Momenteel is hij een aantal keer te zien in de rol van Alex in Aspects of Love.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies