Renee van Wegberg: Rol in Jesus Christ Superstar is een enorme eer

Na een jaar van afwezigheid zal dit jaar weer een concertante van de musical Jesus Christ Superstar gebracht worden. Musical Reports sprak nieuw castlid Renee van Wegberg, die op 25 maart de rol van Maria Magdalena zal gaan vertolken.

“Ik vond het een enorme eer dat ik voor deze rol gevraagd ben”, vertelt Renee. “Het is een heel bijzonder stuk met tijdloze muziek die over de hele wereld nog steeds immens populair is.” Ter voorbereiding op dit concert heeft Renee de muziek weer beluisterd en door de energie die dan uit de speakers kwam knallen voelde ze meteen weer hoe gaaf het is dat zij hieraan mee mag werken.

Uiteraard komt de toevoeging van Renee aan deze cast niet uit de lucht vallen. Tijdens eerdere concerten vertolkte zij al vaker het nummer “I don’t know how to love him” en hiervandaan is de vertaalslag naar deze concertante versie een logische stap.

“We hebben een fantastische groep mensen staan en ik ben heel trots dat ik hier deel van uit mag maken. Wat deze versie voor mij persoonlijk ook heel bijzonder maakt, is dat Freek en ik nu – bijna 5 jaar na Joseph – weer samen in het Beatrix Theater zullen staan. Bovendien is het opnieuw een Bijbels verhaal”, lacht ze.

Wat maakt dat haar versie van Maria anders zal zijn? Daarvoor zullen we echt moeten komen kijken. “Ik ga mijn best doen om het zo integer mogelijk te zingen en te spelen en een eigen versie te creëren. Maria kruipt als het ware in mij en dan blijkt wat voor moois ik daaraan toe kan voegen. Ik ben zelf eigenlijk ook heel benieuwd.”

Net als de vorige twee edities, wordt ook deze editie van de concertante van Jesus Christ Superstar weer met Pasen opgevoerd. Op 25 maart is het concert te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Dan worden de rollen van Jezus en Maria respectievelijk vertolkt door Freek Bartels en Renee van Wegberg. Op 1 april 2013 is het concert in het DeLaMar te zien met René van Kooten als Jezus en Casey Francisco als Maria Magdalena. De andere castleden (tijdens beide voorstellingen) zijn: Tommie Christiaan (Simon), Marcel Jonker (Pilatus en Herodes), Kok-Hwa Lie (Annas) en Martin van der Starre (Judas). De live band staat onder leiding van Bernd van den Bos. Dit jaar zal, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, de volledige score van Jesus Christ Superstar ten gehore gebracht worden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies